Parfym från Jovoy

1920-talets Paris var en spännande och livlig tid som hade många minnesvärda personligheter. En av d… Ta reda på mer!

Jovoy Parfym

1920-talets Paris var en spännande och livlig tid som hade många minnesvärda personligheter. En av dem var Blanche Arvoy, en stark och intressant kvinna. Hon grundade parfymmärket Jovoy, som på kort tid etablerade sig både i Paris och utanför Frankrike. Alla älskade de utsökta dofterna från det nya märket, samt de snygga och omsorgsfullt utformade flaskorna. Även i USA lyckades den unga firmagrundaren lansera sina kompositioner med stor framgång. Efter Blanche Arvoys död upphörde företaget, tills det återupplivades av en annan visionär år 2006. Under ledning av François Hénin kunde Jovoy än en gång uppleva sina forna framgångar. François Hénin gav märket en visuell makeover år 2011. Den gediget utformade förvaringslådan i svart matchar utmärkt den vackra glasflaskan. Exklusiva dofter som 7 Parfums Capitaux, De sju huvuddofterna, ser till att Jovoy återigen får vara ett av världens mest omtyckta parfymmärken.

Visste du redan Innehåll

Jovoy – doftkompositioner från Paris

Jovoy är ett elegant franskt parfymmärke som grundades 1923. Jovoy utvecklades av den då 31-åriga Blanche Arvoy (född Reneaux), en gåtfull personlighet från 20-talet som inte bara kallade sitt parfym- och kosmetikhus för Jovoy utan där även framgångsrikt sålde sina första egna dofter under samma märke. Det fiktiva namnet Jovoy är en lekfull kombination av Blanche Arvoys smeknamn „Joe” och hennes gifta namn „Arvoy”.

Det speciella med parfymerna var utöver de underbara dofterna framförallt de eleganta glasflaskorna, som handtillverkades och förpackades i lyxiga askar och än idag utgör eftertraktade samlarobjekt.

Redan på 20-talet förtrollade visionären Blanche kvinnorna med sina dofter, som än idag är kända, eftertraktade och räknas till de absoluta klassikerna bland parfymer. De legendariska dofterna:

o   Toujours moi

o   Rue de la Paix

o   Allez Hop oder

o   Gardez moi

härrör från just denna tidsepok. Fram till grundarens död var märket Jovoy mycket framgångsrikt, från Paris till USA, men därefter gled denna tidigare „prestigetillverkare” av eau-de-parfums allt längre in i glömskans rike.

Fram till år 2006 det vill säga, då en man vid namnFrançois Hénin tillsammans med sina släktingar Marie-Laure de Rodellec och Henri de Pierrefeu plockade upp namnet och gav märket nytt liv. I identiskt lyxig utstyrsel har man nylanserat de sju huvuddofterna från Jovoy.

Så kunde även denna nya upplaga av Jovoy återknyta till de forna framgångarna: på parfymmässan i Düsseldorf hamnade doften „L’Enfant Terrible” år 2012 till och med på första plats „Prix de Parfum Artistique”.

Sans un Mot till Ambre PremierJovoys unisexdofter

Som ett av få parfymmärken erbjuder det eftertraktade märket så kallade unisexdofter som kan köpas som eau-de-toilette och eau-de-parfum i Parfumdreams onlinebutik. Dessa dofter har skapats för män och kvinnor i lika hög grad och erbjuder unika doftnyanser som doftar stimulerande, elegant, fräscht och oemotståndligt.

Beroende på smak- och doftpreferenser kan du välja mellan följande parfymer och eau-de-toilette-sprayer:

  • La Liturgie des Heures
  • L'Art de la Guerre
  • Jus Interdit
  • L'Arbre Connaissance
  • Sans un Mot
  • Sombres Dessins
  • Private Label
  • L'Enfant Terrible
  • Psychedelique
 • Ambre Premier

 

Dessa speciella dofter från det eleganta märket Jovoy kan du köpa hos oss till förmånliga priser. De högkvalitativa eau-de-parfym-sprayerna kan du köpa online med start från under 80,00 EUR (inkl. moms). Dofterna passar perfekt som present till en alldeles speciell person, eftersom både innehållet, flaskan och förpackningen är kärleksfullt designade och därmed absoluta höjdare.

Jovoy-dofter för kvinnor

Till märkets populära damparfymer tillhör Gardez Moi och Rouge Assassin, där det i båda fallen handlar om en eau-de-parfum-spray, båda med lika lyxigt utformadeglasflaskor:

Gardez Moi är en typiskt kvinnlig parfym med lätt, frisk not och en oemotståndlig elegans.  Den kan bäras både på jobbet men även på kvällen eller fritiden. Den kurviga flaskan med silverkork och svart logotyp på sidan räknas som Jovoys signum som presenterar varje doft i en omisskännlig förpackning.

Rouge Assassin övertygar med tidlöst traditionella nyanser och nyutvecklades 2012. Den feminina doften av ros, bergamott, mysk och vanilj framhäver den moderna kvinnans smakfulla elegans utan att kännas påträngande. Parfymen är en hyllning till 20-talskvinnan och säljs, i likhet med Gardez Moi, i en vacker glasflaska.

Även mannen har fått en doft tillägnad sig

Les Jeux Sont Faits är den just nu ledande herrdoften från huset Jovoy och i Parfumdreams onlinebutik en av märkets storsäljare. Denna populära eau-de-parfum är varm, maskulin och mycket behaglig att använda. Citrus, torkad frukt, kryddor, tobak och rom ger herrdoften en oemotståndlig not och gör Les Jeux Sont Faits till en doft, som kan användas varje dag och som fungerar lika bra i business-världen som på kvällen i mer privata sammanhang.

Jovoys dofter från Paris – genomgående positiva omdömen

I Parfumdreams onlinebutik kan du filtrera märkets dofter efter specifika kriterier. Extra intressant kan det vara att använda filtret „Högst betyg” så att alla parfymer och toilettesprayer listas efter detta kriterium. 

Med hjälp av de många kundomdömena kan du lätt se att dofterna från detta traditionsrika märke har rankats som synnerligen omtyckta, unika och väldoftande. Så i den mån du är på jakt efter en ny doft, kan vi varmt rekommendera Jovoy