Silverschampo

24 Artikel
289
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Silverschampo – supertipset för en strålande blond hårfärg

Trots att de kemiskt uppljusande produkterna är mycket påfrestande för håret, hör en sval, blond nyans till de mest populära hårfärgerna. Men den här färgen är allt annat än lättskött. Det kan nämligen hända, att den mest uttrycksfulla blonda kalufsen kan bli förstörd av gula toner. Det är här som silverschampot sätts in. Mot förmodan passar nämligen detta schampo inte bara för grått hår.

Silverschampo: Hur schampot hjälper mot gula toner

Effekten av silverschampo beror på enkel fysik. Det drar nämligen nytta av komplementfärgernas princip. Schampot mot gula toner innehåller därför blå och lila pigment. Eftersom gult och orange resp. lila och blått är mittemot varandra i färgcirkeln, neutraliserar de sig i blont hår. De gula tonerna försvinner effektivt och den underbara blonda färgen kommer tillbaka.

När ska man använda ett silverschampo?

Detta schampo för blonderat hår är inte tänkt att användas dagligen, eftersom det då skulle verka mycket uttorkande. Emellanåt kan du lugnt använda ett vanligt schampo och först vid varannan eller var tredje hårtvätt tar du hjälp av ditt silverschampo. Dessutom sätts detta hemliga vapen mot gula toner in i följande fall:

  • På grått hår: På naturligt grånande hår tar silverschampot med sina pigment fram ett sagolikt skimmer, som får håret att se mer livfullt ut.
  • För en lätt grå effekt: Vill du få en tillfällig ”farmorskalufs”? Låt silverschampot verka längre i håret. Den mjukt silvriga tonen försvinner igen efter nästa hårtvätt.
  • På platinablonda: Produkten hjälper till att underhålla färgen och motverkar den oönskade gula tonen i denna något nyckfulla nyans.
  • När håret missfärgas av solen: För att få håret att glänsa även på semestern, bör du packa ner schampot mot gula toner i resväskan.

Det bästa silverschampot hittar du bland de högkvalitativa märkena. Lågprisschampon eller butiksschampon innehåller mycket lite pigment. Hos parfumdreams finns ett stort urval av frisörprodukter, som ger synliga resultat.

Tips & tricks: Använd schampo mot gula toner på rätt sätt

Av princip fungerar silverschampot precis som alla andra schampon. Det är dock några saker du bör tänka på. Silverschampot ska fördelas både i hårbotten och i hårlängderna. Se till att hela håret verkligen får sin del av schampot. Efter att ha arbetat in schampot till ett skum låter du det verka under en kort tid.

Låt det inte verka för länge bara, för då får du en silverton. Om du inte är ute efter den färgen, ska du hålla stenkoll på verkningstiden som står på baksidan av schampoflaskan. Sedan sköljer du ur schampot grundligt med vatten. Dessutom: Silverschampot kan utan problem användas på alla blonda hår, eftersom det inte har någon effekt på mörkt hår. Viktigt att tänka på är att alltid vårda håret med ett hårinpackning.

Tips: För att få en intensiv, askblond färg rekommenderar de flesta stylister att använda silverschampot på torrt hår.

Var får jag tag i det bästa silverschampot?

Silverschampot från butikshyllan har ett bra pris, men är för det mesta mindre effektfullt. Märkesprodukter har ett högre pris, men effekten är utmärkt och de är även mindre uttorkande för håret. Hos parfumdreams hittar du bekvämt en medelväg. Här handlar du frisörprodukter till förmånliga priser och får ett schampo för blont hår som ger precis den effekt som du vill ha.