Hudvård och Parfymer från Trussardi

År 1911 grundades det traditionsrika företaget av Dante Trussardi i Bergamo. Sedan dess har det vari… Ta reda på mer
72
5/5 baserat på alla kundbetyg

Trussardi Hudvård och Parfymer

År 1911 grundades det traditionsrika företaget av Dante Trussardi i Bergamo. Sedan dess har det varit känt för sina förstklassiga och exklusiva lädervaror, som är koncernens stora framgångsfaktor. Trussardi är idag ett väletablerat internationellt toppmärke för lyxvaror. Extravagans och modernitet kombinerat med avantgardistisk design är det som fortfarande bidrar till Trussardis stora framgångar och som har gjort namnet världsberömt. Elegans och glamour har alltid kännetecknat modekollektionerna som under årens lopp har utökats med andra produkter. Namnet Trussardi hittar man idag därför på accessoarer som både glasögon 6ch sidensjalar. Med ojämförliga dofter sattes ytterligare en milstolpe i företagets historia.
Visste du redan Innehåll

Trussardi

Den sagolika historien om det klassiska italienska lyxmärket Trussardi började för över hundra år sedan. Dante Trussardi från Milano tog det första spadtaget till den idag världsberömda modekoncernen genom att grunda en handskfabrik 1911.

De utsökta handskarna, omsorgsfullt tillverkade av fint, italienskt läder, avancerade snabbt till en internationellt efterfrågad statussymbol hos överklassen så långt bort som till Storbritannien och Amerika.

En av de stora som är „made in Italy”

Nicola Trussardi, barnbarn till Dante Trussardi, gick i slutet av 1960-talet in i familjeföretaget. Efter att han övertagit företaget fortsatte han envist att uppnå målet att göra Trussardi till ett globalt modeföretag. Portföljen utökade han därför först med väskor, resväskor och mindre läderprodukter samtidigt som tillverkningsprocessen moderniserades och förbättrades.

Det var också Nicola Trussardi som 1973 tog fram den än idag befintliga vinthundlogon som ett varumärke för Trussardis produkter.

Trussardi är än idag ett familjeföretag i fjärde generationen och världsberömt för sina handbearbetade lädervaror och -accessoarer av lyxklass.

Sedan 1980-talet har företaget med vinthundlogon utvecklats till ett modernt livsstilsvarumärke i den övre prisklassen. På 1980- och 1990-talen hörde de eleganta resväskorna och accessoarerna från huset Trussardi till överklassens självklara favoriter, som ett uttryck för en extravagant och elegant livsstil.

Trussardis första damkollektion presenterades på modeveckan i Milano 1983. En kollektion med sportkläder under namnet ”Trussardi Sport”, en kollektion för barn, ”Trussardi Jeans” och ”Trussardi Action” följde som kompletterande kollektioner.

Den italienska OS-delegationen kläddes av Trussardi till OS i Seoul 1988.

Huvudkontoret blev 1989 Palazzo Trussardi alla Scala, tidigare Hotel Marino alla Scala, vars sex våningar förutom huvudkontor, showroom och en Exclusive Store även hyser en Trussardi-restaurang.

Ett besök i Trussardis moderestaurang är en speciell upplevelse för alla modemedvetna.

På 1990-talet expanderade Trussardi-gruppen över hela världen och öppnade flera egna butiker, samtidigt som den första egna haut couture-kollektionen kom: „Trussardi Couture”.

Nicola Trussardi förverkligade sin vision om att göra handskfabriken till en internationell modekoncern och spelade sig själv i ett gästspel i Robert Altmans „Prêt-à-Porter” 1994. Tre år innan han förolyckades grundade denne konstälskare „Fondazione Nicola Trussardi”, vars syfte är att arbeta för samtida konst. Än idag sitter en familjemedlem som ordförande. 

En cool kille med coola dofter

Den mest välkände ättlingen och modearvtagaren till Trussardi-dynastin är just nu Tomaso Trussardi, som genom sitt giftermål med Michelle Hunziker hamnade i skvallerpressens strålkastarljus.

Tomaso är däremot allt annat än en vilt festande playboy, utan en flitig arbetare som framgångsrikt för vidare familjearvet och huset Trussardis traditioner. Nu senast lanserade han som modell Trussardis nyaste herrdoft „My Land” i en kampanj för sin hemstad Milano och den ledigt elegante mannen av idag.

I doftlinjen ingår Shampoo & Showergel, After Shave Balm och Deodorant Stick. Som set med Eau de Toilette Spray, Shampoo & Showergel och After Shave Balm är „My Land” en perfekt gåva till mogna män som gillar det klassiskt moderna.

Den manliga flaskan med bruna lädersidor och ett sprayhuvud som påminner om ett koffertspänne visar att det traditionstyngda livsstilsmärket har sina rötter i tillverkningen av exklusiva lädervaror.

Flaskan håller därmed samma stil som flaskan till doftlinjen „Blue Land”, med en doftkomposition med samma obändiga energi som en molnfri morgonhimmel.

En doft som visar italienarnas uppskattning för kvinnor är damdoften „1911 Donna”. Den sensuella doften understryker den feminina fascinationen hos moderna kvinnor.

„1911 Donna Delicate Rose” skulle säkerligen väcka den bokstavligt talat svärmiska passionen hos en Giacomo Casanova. Doften från ädla rosor tillsammans med friska och mystiska ingredienser påminner om den behagliga kvinnligheten med uppfriskande vitalitet. Den raffinerade kvinnan vårdar sin kropp med den rikhaltiga kroppslotion från „1911 Donna Delicate Rose” som en effektiv komponent i den kvinnliga förförelsekonsten.

„My Name” är doften från Trussardi som med ovanliga komponenter utgör ett ode till nyckfulla kvinnor som med sin egensinniga livsstil och oemotståndliga charm fullkomligt förvrider huvudet på alla män. 

Märkets dam- och herrdofter är sedan 1982 kända och omtyckta som parfymer i toppklass. De konstnärliga flaskorna är utsökta och iögonfallande föremål på sminkbord och badrumshyllor.

Skuggor från ödesdigra tragedier

Efter att den italienska modevärlden på 1990-talet redan skakats av förtidiga dödsfall bland kända italienska designer, bland annat Maurizio Guccis (1995) och Gianni Versaces (1997) våldsamma död, slog ödet till 1999 mot familjen och vid en bilolycka dog den älskade patriarken och familjeföretagets överhuvud Nicola Trussardi. Den chockade italienska modescenen sörjde på nytt en sann vän och ett modegeni.

Värdig efterträdare i modekoncernen Trussardi blev Francesco Trussardi, Nicola Trussardis äldste son. Efter bara fyra år, Francesco Trussardi