Aveda

107
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Aveda: Naturkosmetika med ett uppdrag

Vacker med hjälp av naturens kraft. Och samtidigt miljövänligt och hållbart. Med produkter från Aveda är det här möjligt för alla. Naturkosmetika behöver inte vara komplicerat, tvärtom – med Avedas produkter blir det här ett lätt uppdrag. Företaget erbjuder naturmedvetna, effektiva produkter för hårvård och -styling, hudvård, makeup och kroppsvård. Och även männen kan glädja sig åt en hudvårdande serie för män, som tar hand om hudens behov på bästa sätt.

Indisk läkekonst som inspiration för Aveda naturkosmetika

Aveda grundades av den österrikiske frisören och stylisten Horst Rechelbauer. Eftersom den skicklige stylisten tidigt upptäckte sin passion för hårvård och styling, blev han redan som 14-åring en välkommen hjälpreda i en frisörsalong. När han var 17 år började han arbeta i en salong i Rom. Vid 20 års ålder tilldelades han ett pris för sin yrkesskicklighet. För Rechelbauers del, blev den här prisutmärkelsen en språngbräda till att öppna en egen salong i USA.

Efter en stressfull tid som resulterade i utbrändhet, befann han sig på en yogaretreat i Indien och kom där i kontakt med den indiska läkekonsten ayurveda. 1978 grundade han sitt naturkosmetiska märke Aveda. Konceptet för Aveda-produkterna stödjer sig på de ayurvediska principerna.

Företagets historia går långt tillbaka, men arbetet med att sätta nya standarder och att förbättra Aveda-produkterna är ständigt pågående. Mer hållbarhet. Mer innovation. Mer natur. Företaget har fått flera utmärkelser för sin ekologiska produktion.

Handla Aveda-produkter av kärlek till miljön

För alla som tänker på miljön och sina egna fotavtryck, finns det flera anledningar till att handla Aveda-produkter :

  • Djurskydd – 100 procent veganska produkter
  • Satsningar på förnybar energi – 100 procent vindenergi för produktionen
  • Miljövänliga förpackningar och post-consumer-recycling, dvs material som kommer från återvunnet hushållsavfall används för flaskor och burkar
  • Satsningar på vattenskydd i utsatta områden
  • Ekologisk odling av läkeväxter med en partner i Indien
  • 100% kompensation av företagets koldioxidutsläpp

Genom att handla Aveda naturkosmetika gör man alltså inte bara något bra för sig själv, utan stödjer även ett mycket naturmedvetet och innovativt företag.

Aveda naturkosmetika: välgörande vård för varje hudtyp

Hår, kropp, ansikte och makeup – det är de stora hörnstenarna i Aveda naturkosmetika:

  • Aveda hårvård: Lockigt, torrt eller kluvna hårtoppar - för alla hårtyper finns det passande hårvårdsprodukter med alltifrån schampon, balsam och hårinpackningar till håroljor och hårborstar.
  • Aveda kroppsvård: Beautifying, Rosemary Mint och Stress-fix är de populära Aveda-produkterna, som är rikt vårdande för huden. I dessa produktlinjer finns geltvätt för händerna, kroppsoljor, vårdande badprodukter och lotions.
  • Aveda hudvård: Söker du produkter för en trött hy eller en hudvårdsprodukt som ger spänst till hyn, finns det hos Aveda ett brett urval att välja bland.

Även för män finns det ett omfattande urval av hudvårdsprodukter, som är speciellt avsedda för den känsliga manshudens behov, samt produkter för hårvård, rakning och styling.

Upptäck hudvårdsprodukter från Aveda hos parfumdreams.se

Hårvård, styling, ansikts- och kroppsvård - hos parfumdreams öppnas en hel värld av Aveda naturkosmetika för dig. Förutom att produkterna endast har veganska ingredienser, övertygar företaget med sin breda produktpalett, som alltid står till hands med den rätta produkten för varje hud- och hårtyp, vare sig det rör sig om torr hy eller mjällig hårbotten.