Raktvål

3 Artikel
7
5/5 baserat på alla kundbetyg

Raktvål för män är populärare än någonsin

Raktvål har använts ända sedan 1800-talet. Under de sista decennierna har den ersatts av rakskum i sprayflaska som bara sprayas på hudpartiet. Raktvålen har dock gjort comeback de sista åren allt eftersom nya skäggtrender har blivit populära och intresset för skäggvårdsprodukter för män har ökat.

Vad exakt är en raktvål?

En raktvål är inte en tvål som används för att tvätta händerna eller kroppen. Det är en typ av kräm som arbetas upp till ett lödder med hjälp av en rakborste. Syftet är att den löddrande raktvålen ska räta upp och göra skäggstråna mjuka så att de kan rakas av skonsamt och noga.

Tack vare det täta löddret är raktvål ett bättre val än rakskum för ett bra rakresultat och en angenäm rakupplevelse, och många män vill inte byta tillbaka när de väl har provat raktvål.

Dessutom är håller raktvål mycket längre är rakskum. Det blir inte bara billigare, utan producerar mindre avfall också. Därför är raktvål för män även en betydligt mera hållbar produkt.

Vilka slags raktvålar finns det?

Det finns olika slags raktvål för män:

  • Fast raktvål: Fast raktvål är en hård tvål som ser ut som samma slags fasta tvål vi använder när vi tvättar händerna och duschar. När du ska raka dig arbetar du upp löddret genom att gnugga rakborsten direkt mot tvålen. Fast raktvål är mycket dryg så du slipper köpa ny tvål hela tiden.
  • Mjuk raktvål: Mjuk raktvål påminner om kräm och säljs i burkar. Löddret kan arbetas upp direkt i burken och har en annan konsistens är löddret från en fast
  • raktvål: Den appliceras direkt på huden ur en tub och är särskilt lämplig för torr hud eftersom den är skonsammare än rakning med skum.
  • .
  • Rakstift: Detta är en variant av den fasta raktvålen i ett stift som kan appliceras direkt på huden där löddret sedan kan arbetas upp.

Arbeta upp ett lödder med raktvål: Gör så här

Det kan hända att du misslyckas första gången du ska arbeta upp ett lödder med raktvålen. Rätt mängd vatten och hur du arbetar med borsten mot tvålen är avgörande för löddrets konsistens.

Om du använder för mycket tvål löddrar löddret inte bättre, utan blir tvåligare. I så fall ska du tillsätta lite mer vatten. Om skummet är för tunt tillsätter du istället lite mer tvål för att få en tjockare konsistens.

Rör inte bara rakborsten i cirklar på tvålen, utan dra den fram och tillbaka, i cirklar och fram och tillbaka åt sidorna. Genom de olika rörelserna blandas syre i din tvålvattenblandning, vilket bildar ett rikligt lödder.

Du kan även använda varmt vatten om du vill. Det värmer upp raktvålen och löddret också. Det uppvärmda löddret öppnar porer ännu mer och skäggstråna kan rakas av ännu mer precist.

Kan du inte arbeta upp löddret med raktvålen? Träna då med rakkräm

Om det inte funkar med raktvål till en början kan du öva med rakkräm först. Dess konsistens är lite lättare att hantera och löddret kan antingen arbetas upp direkt i ansiktet eller i en skål med en rakborste. I en skål kan du även träna hur du ska arbeta med rakborsten för att få en riktigt härlig konsistens på löddret.

Ingen fara om det inte fungerar första gången. Det blir lättare och lättare med tiden och snart kommer du inte vilja raka dig på något annat sätt än med en kvalitetsborste och en väldoftande, näringsrik rakkräm som ger dig det perfekta löddret.