Skäggvård

117 Artikel
860
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Skäggvård – bra tips för att få ordning på skägget

Många män låter skägget växa ut. Men ett skägg kräver alltid en viss vård. Det finns många sätt att hålla skägget välvårdat, allt från skäggtrimmers till skäggschampon. Här kommer några tips och råd som kan hjälpa dig.

Bra stylingtips för en lyckad skäggvård

Skägget växer hela tiden – precis som håret på huvudet och benen. Därför behöver skägget också lite vård för att se välvårdat och snyggt ut. Det finns olika produkter du kan använda för att vårda ditt skägg:

  • Skäggoljor: Skägg kan stickas ibland. Kyssar och smek: Den oönskade akupunkturen stör inte bara den andra, utan även den som bär skägget. Men en skäggolja gör skägget mjukare. Samtidigt får den skägget att lukta gott och ger det en fin glans.
  • Skäggbalsam: Använd skäggbalsam då och då för att vårda skägget. Fördela en liten mängd produkt mellan händerna och applicera balsamet noga över hela skägget. Balsamet ger skägget stadga och gör att det behåller sin form. Balsamet gör även skäggstråna mjukare och skapar därmed en behaglig hudkänsla.
  • Skäggtvål & skäggschampo: Du bär tvätta skägget med särskild skäggtvål eller ett passande skäggschampo två till tre gånger i veckan. Dessa skäggvårdsprodukter avlägsnar all smuts ur skägget så att du ger ett välvårdat intryck.
  • Skäggtrimmers: Skägget växer en liten bit varje dag så det måste formas med jämna mellanrum. En skäggtrimmer är ett smart sätt att sätta planen i verket. Apparaten är nämligen särskilt framtagen för skäggvård och anpassad till mäns behov.
  • Skäggsaxar:Får skägget växa lite till eller måste det kortas? Om det behöver klippas kan du använda en skäggsax. Dessa klipper inte bara skägget, utan putsar även till kanterna.
  • Skäggkammar & skäggborstar: Även skägg måste kammas ibland. Det gäller i synnerhet om skägget är långt och trassligt. Dessutom ligger skägget perfekt efter kamningen och ser därmed genast mer välvårdat ut.
  • Skäggvård-kit: Skäggvård-kit innehåller allt som behövs för en uttömmande skäggvård. De brukar innehålla skäggolja eller skäggbalsam och en skäggborste eller en skäggkam. Med deras hjälp blir skäggvårdsrutinen effektiv och enkel.

Det finns många olika skäggvårdsprodukter för män som tämjer skägget och skyddar skäggstråna. De gör skägget blankt och framför allt välvårdat. För ett attraktivt utseende som drar blickarna till sig.

Skäggvården behöver inte vara jobbig och komplicerad

Vårdrutinen sköter sig nästan själv med några få hjälpmedel, oavsett hur lång skägg du har. Förutom vanlig skäggtvätt med skäggschampo ingår även trimning av skäggets kanter i rutinen. Om du använder en passande skäggtrimmer är denna process dock inte alls särskilt jobbig.

Och om du avslutar vårdrutinen med lite skäggolja eller skäggbalsam kommer skägget att ligga exakt som du vill. Dessa produkter ger även skägget en naturlig glans så att det ser härligt välvårdat ut. Sedan kammar du skägget för att dölja partier där skäggväxten är lite glesare och för att kamma ut lockar. Mustasch, chin puff eller getskägg– med rätt skäggvårdsprodukter lyckas din skäggvårdsrutin utan mycket arbete.

Upptäck skäggvårdsprodukter hos parfumdreams

Skäggvård är ett måste för alla män som väljer att ha skägg. Med rätt utrustning kan du skapa trendiga skäggfrisyrer som väcker uppmärksamhet. Hos parfumdreams hittar du rätt skäggvårdsprodukter för alla skäggtyper – oavsett om du har en liten mustasch, en 3-dagars skugga eller ett helskägg. För ett perfekt format skägg som tål att visas upp.