Nattkrämer

208 Artikel
2494
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Nattkräm – appliceras på kvällen och ger synligt resultat på morgonen

Den optimala nattkrämen är pricken över i:et i din skönhetsrutin. Din hud jobbar nämligen för högtryck medan du njuter av din skönhetssömn. Rätt nattkräm hjälper huden att bekämpa fria radikaler, regenerera hudceller och förnya kollagenet. Den tid som du investerar i hudvård på kvällen lönar sig i dubbel bemärkelse på morgonen. Hudbarriären är dessutom extra mottaglig för de värdefulla ingredienserna i en nattkräm under sömnen:

  • Retinol: är en form av A-vitamin, som verkar direkt i dina hudceller. Det sätter igång förnyelseprocessen och har en antioxidativ effekt. Nattkräm med retinol räknas till anti age-produkterna.
  • Hyaluronsyra: Är en kroppsegen substans som kan binda stora mängder vatten. Det gör den till ett hemligt vapen när det gäller fukt. Därför finns hyaluronsyra främst i nattkrämer för torr hud.
  • Ceramider: Detta är särskilda fetter som stärker och bevarar hudbarriären. Därigenom minskas mottagligheten för skadliga faktorer. Ceramider är inte bara ett tillskott i nattkrämen.
  • Q10: kan i kombination med andra vitaminer motverka glåmig hud och förebygga hudens naturliga åldrande. Tack vare dess antioxidativa egenskaper skyddar det hudcellerna mot fria radikaler.

Se till att få tillräckligt med sömn! Det är inte utan orsak ett av de populäraste skönhetstipsen. Då är en optimal nattkräm en riktig skönhetsbooster. Den hjälper dina hudceller med det hårda arbetet att utföra regenereringen effektivt. Därför är dessa produkter i regel mer näringsrika än normala dagkrämer och bör finnas i alla badrumsskåp.

Köp nattkräm hos parfumdreams – så hittar du dina favoriter

Hudvård är något högst individuellt. Därför finns det också en mängd olika nattkrämer med olika verksamma ämnen på marknaden – skapade för de högsta kraven och skräddarsydda för olika behov. Om du bestämmer dig för en nattkräm från ett nytt märke bör du vara uppmärksam på hur din hud reagerar, för att hitta den perfekta hudvården för din hud.

Har du redan bra erfarenheter av ett märke? Ta då en titt på sortimentet från parfumdreams. Här ser du enkelt om ditt favoritmärke även har en nattkräm. Om inte, kan du ändå botanisera bland produkterna av hjärtans lust och hitta dina nya favoriter. Då går du efter följande kriterier.

Din nattkräm ska först och främst vara anpassad efter din hudtyp. Har din hud en tendens att kännas fjällig på morgonen och kännas narig? Då väljer du en nattkräm för torr hud. Vill du effektivt förebygga de första rynkorna är nattkräm med retinol ett bra val. Vid rodnande och känslig hud passar en naturlig nattkräm med lugnande, växtbaserade ingredienser.

Så använder du din nattkräm

Inte ens den bästa nattkrämen ger några resultat om du använder den på fel sätt. Börja med att rengöra ansiktet ordentligt. Om du använder rengöringsmjölk eller rengöringsgel är upp till dig. Det viktiga är att ingen makeup blir kvar på huden. Därefter applicerar du nattkrämen på panna, näsa och kinder och masserar in den mjukt. Nu är du redo att bege dig in i drömmarnas land – och samtidigt ge din hud maximalt med vård.