Läppenna

58 Artikel
321
4/5 baserat på alla kundbetyg

Läppenna: konturpennor för perfekta läppar

En läppenna eller lipliner används för att framhäva läpparnas konturer. Då ramar du in läpparna och det blir enklare att applicera läppstiftet. Du kan använda läppennan för att få läpparna att se större eller mindre ut, men även om du vill jämna ut ställen där läpparnas kontur inte är helt jämn.

Varför behöver du en läppenna?

Om du tycker om att använda starka färger eller matta läppstift med en återfuktande konsistens är en bra läppenna ett av de viktigaste hjälpmedlen för att färgen ska sitta på plats. Följ läpparnas naturliga linje med läppennan för att definiera läpparna och ge läppstiftet en fast inramning, så att färgen inte blöder.

Om du vill ha större läppar tar du en läppenna i en färg som ligger nära din egen naturliga och drar linjen lite utanför läpparna. Sedan applicerar du ett vårdande stift för läppar och mjukar upp linjen med fingrarna. Det gör att läpparna ser större ut. Du kan även välja att använda en läppenna vars färg passar till ditt läppstift.

Hur hittar du rätt läppenna?

Du behöver rätt läppenna för att måla en jämn linje runt läpparna. Välj helst en färgnyans som liknar läppstiftets. Pennan får inte vara mer än en till två nyanser ljusare eller mörkare än läppstiftet. En transparent läppenna kan vara ett bra alternativ, eftersom du kan använda den till läppstift av alla färger. Den ser även naturligare ut eftersom du slipper alla hårda linjer.

Det finns läppennor i många olika konsistenser. Det viktigaste för en snygg applicering är att de inte får vara för mjuka eller för hårda. Hårda pennor kan dessutom skada dina läppar. Mycket mjuka pennor tenderar att kladda. Det finns många varianter att välja mellan:

  • Lipliner som penna: Klassikern i praktiskt trähölje innehåller värdefulla ingredienser som bomullsfrön och jojobaolja samt vitamin E som återfuktar huden och gör den smidig. De glider mjukt över läpparna och kan appliceras precist.
  • Automatic lipliner: Dessa pennor har ett stift som kan vridas ut inuti plasthöljet och en integrerad pennvässare.
  • Läppenna med blenderapplikator: Blenderapplikatorn hjälper dig applicera eller blanda färgen över hela läpparna. Läppennan som bas under läppstiftet gör att läppstiftet sitter längre.
  • Vattenfast läppenna: Vattenfasta pennor håller extra länge och trotsar både regn och svett.

Hur använder jag läppennan rätt?

För att få till en jämn linje börjar du mitt på överläppen och drar en linje längs läppen fram till munvinkeln. Sudda linjen lätt så att den inte ser för hård ut. Gör likadant på underläppen. Det vill säga att du sätter läppennan i mitten och drar linjen utåt längs munnens kant. Om du ler stramas huden upp och det är lättare att dra en jämn linje. Till slut gapar du för att kunna applicera läppennan i munvinkeln. Sedan målar du läpparna innanför linjen med ett matchande läppstift.

Om du målar över hela läpparna med en läppenna får du en intensiv färg som håller länge och som är jämförbar med ett läppstift Du kan även lägga en matt lipliner som bas på läpparna och därefter applicera läppstiftet. Då håller läppstiftet längre. Om du använder läppennan som bas ska du välja en mjuk läppenna som glider bra och har en blenderapplikator för att lägga på och blanda färgerna enklast.