Ögonbrynsfärg

22 Artikel
53
3,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonbryns- och ögonfransfärg för naturlig skönhet

Ögonbrynsfärg hjälper varje kvinna att få uttrycksfulla ögonbryn som håller i flera veckor. Färgen kan ofta även användas för att färga ögonfransarna. Parfumdreams är det perfekta stället för att köpa ögonbrynsfärg. Här hittar du ett stort urval av set för att färga ögonbryn och ögonfransar enkelt och säkert.

Ögonbrynsfärg håller i upp till sex veckor. Därför gäller det att vara noggrann vid användningen. Tänk på följande faktorer när du ska välja rätt ögonbryns- och ögonfransfärg.

  • Färgen ska inte vara mycket mörkare än den naturliga färgen.
  • Vid färgningen ska du vara noggrann och ren.
  • Det är mycket viktigt att följa instruktionerna för användning på förpackningen.

Välj rätt färg på ögonbrynsfärgen

Till skillnad från svart ögonfransfärg bör bara personer med naturligt svart hår använda denna färg till ögonbrynen. Har du brunt eller blont hår är mörkare bruna nyanser snyggt. Normalt ska färgen på ögonbrynen vara en nyans mörkare än hårfärgen. Är du ljusblond kan skillnaden vara två nyanser. Rödhåriga kan färga sina ögonbryn i mörkare brunt eller mörkblont. Rödblont hår harmonierar med mellanblont.

Tips för hur du färgar ögonbryn och ögonfransar

Innan du sätter igång med själva färgningen rekommenderas ett allergitest av ögonbrynsfärgen. Då applicerar du lite färg med borsten på din hud och väntar i 48 timmar. Om inga blåsor eller röda partier uppstår och om huden inte kliar, behöver du inte vara rädd för någon allergisk reaktion. Före färgningen bör du rengöra ansiktet ordentligt. Huden runt ögonbrynen kan smörjas in med vaselin, så att den inte färgas. Det är även viktigt att ha bomullspads och bomullspinnar till hands för den efterföljande rengöringen. Då kan du rätta till missar direkt. Extra kul blir det att färga ögonbryn och ögonfransar om en väninna hjälper till.

En liten pensel är perfekt för applicering av färg på ögonbryn och ögonfransar. I de flesta färgset medföljer en passande applikator. Ögonbrynsfärgen blandas enligt anvisningarna för respektive produkt och appliceras direkt. Färg för bryn och ögonfransar ska inte förvaras för länge, eftersom syre påverkar effekten. Det skiljer sig mellan olika produkter hur länge ögonbrynsfärgen måste verka. Den som har ljusa ögonbryn och ögonfransar kan förkorta verkningstiden och upprepa vid behov.