Voce Viva

Born in Roma

Bestseller

Valentino parfym

639
5/5 baserat på alla kundbetyg

Valentino: Ren elegans och enastående doftnoter

Märket Valentino står för lyx, högklassiga dofter och för det lilla extra. Det grundades 1959 av Valentino Garavani. Italienaren imponerade tidigt med ett sinne för det exceptionella och detta lyser igenom även i de speciella noterna i Valentino parfymerna.

Valentino lyckas som knappast något annat modemärke med konststycket att samordna mode med dofter och göra det till en enhetlig upplevelse av skönhet och elegans. Märket Valentino är sedan lång tid tillbaka inte längre i händerna på Garavani, utan förvärvades 2007 av det brittiska riskkapitalbolaget Permira.

Den första Valentinodoften kom ut på marknaden 1978 och fann sig perfekt tillrätta bland Valentinos modeframgångar. 2012 skapades den förmodligen mest framgångsrika parfymen från Valentino, nämligen ”Valentina“, som sprider sensuella doftnoter. Men det är inte bara Valentinos damdofter som är fast förankrade i lyxmärkets produkturval – även herrrdofterna är en naturlig del av det fasta sortimentet.

Med dessa dofter imponerar Valentino både kvinnor och män

Urvalet av dofter från Valentino är inte stort. Märket inriktar sig snarare på utvalda parfymer, eleganta ingredienser och oförglömliga doftkompositioner. Oavsett om det gäller Valentino eau de parfum eller Valentino eau de toilette, räknas följande dofter till märkets mest välkända:

  • Damparfymen Valentino Valentina, som finns som eau de parfym eller som en blommig eau de toilette-variant med vattennoter.
  • Damparfymen ”Donna“ samt Valentino Donna Born in Roma , som finns att köpa i olika utföranden som ”Coral Fantasy“ och ”Yellow Dream“. ”Born in Roma“ är en hyllning till den italienska huvudstaden Rom, där designern Valentino Garavani grundade sitt modehus med samma namn.
  • Damparfymen Valentino Voce Viva, som presenterades så sent som 2020 och som har doftnoter av mandarin, apelsin, bergamott, ingefära, tonkaböna och sandelträ.
  • Herrdoften Valentino Uomo, som även finns i olika utföranden, nämligen ”Uomo Born In Roma“ och ”Uomo Intense“.

Valentino övertygar med ovanliga doftkompositioner som myrten, bergamott och hasselnöt eller citrus, ros, bergamott och patchouli. Varje Valentinodoft doftar inte bara unikt, utan utstrålar även samma elegans som utmärker hela märket Valentino. Även parfymflakongerna återspeglar detta. Men i det italienska lyxmärket Valentinos produktpalett hittar vi inte bara dofter, utan även hudvårdsprodukter. I sortimentet finns bodylotion, makeup-produkter som läppstift, rouge och foundation och även mascara och ögonskuggor. Förpackningarna är klassiskt Valentino-röda och hamnar direkt i blickfånget.

Vad är utmärkande för märket Valentino?

Valentino är ett av de mest välkända haute couture-märkena i världen. Denna exklusivitet återspeglas även i märkets parfymer, som doftar elegant och boostar självförtroendet hos den som bär doften. Parfymernas doftnoter har en sensuell prägel och utstrålar styrka och självsäkerhet.

Handla din Valentino-parfym hos parfumdreams

Hos parfumdreams kan du handla Valentino-parfym och välja mellan Valentino eau de toilette och Valentino eau de parfum. Du bestämmer, hur intensiv din doft ska vara och vilken doftriktning du föredrar.