Fast schampo

31 Artikel
1045
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampokakorna gör comeback

Det som på farmors och mormors tid var helt normalt att tvätta håret med, hittar nu tillbaka till badrumshyllorna. Schampokakor benämns även som schampotvålar eller hårtvålar och stiger mer och mer i popularitet. Det är inte så konstigt, för dessa smarta tvålar är utan syntetiska tensider och levereras utan onödiga förpackningar. Dessutom innehåller de inget vatten och är avsevärt drygare och räcker längre. Genom att välja denna produkt kan alla göra sitt lilla bidrag till miljön.

Ingredienserna i schampokakor

Tål inte din hårbotten starka tensider? Då kan en schampokaka vara ett fantastiskt alternativ. De ekologiska kakorna i behändiga format innehåller enbart förtvålade oljor som tvättaktiva substanser. Det hjälper även att kolla på förpackningens baksida, för att undvika problematiska ingredienser som palmolja. Dessutom är flertalet av schampokakorna veganska.

Det är aktiva ingredienser från växtriket som gör schampotvålarna effektiva. Rikt närande kokos- och avokadoolja vårdar torrt hår och ger en följsam och mjuk känsla. Kryddextrakt som kamomill och brännässla har en lugnande effekt under hårtvätten och fräschar upp hårbotten. Eteriska oljor sprider en underbar doft och ger längre hållbarhet hos schampokakorna.

Tips & tricks: Så här använder du schampokakor på rätt sätt

Det är inte bara formen som skiljer hårtvålarna från det flytande schampot. Även vid användningen finns det några saker att tänka på:

  • Vattnets hårdhetsgrad: Vid mjukt vatten gör schampokakan mest verkan. Vid hårdare vatten (från 8 dH) ska du som avslutning använda en surskölj, som effektivt tar bort kalkresterna.
  • Dela schampokakor: Det bästa är att dela schampokakor i mindre bitar med en kniv. Den lilla biten ligger bättre i handen och förlänger hållbarheten på din schampokaka.
  • Använd direkt i håret: Gnugga schampotvålen över huvudet tills det bildas ett tillräckligt lödder. Sedan masserar du bara in det i håret som vanligt.
  • Fördela i händerna: Alternativt löddrar du upp schampot i händerna och fördelar det sedan på huvudet.
  • Schampokaka för torrt hår: Är håret mycket torrt? Välj då en variant som innehåller mer än 5% fett.

Under alla omständigheter lönar det sig att börja använda en schampokaka. På lång sikt blir inte bara din plånbok glad. Du skonar även miljön med en plastflaska mindre.

Naturligt rent hår med schampokakor

Inget utspillt schampo på resorna, längre hållbarhet och ett rent och vårdat hår: Schampokakorna övertygar fler och fler människor med sina fördelar. Har du blivit sugen på att testa denna variant? I parfumdreams webbutik hittar du schampokakor även för sådana hårtyper som behöver vård. Slitet, torrt eller fett hår: Hos oss haffar du hem dina hårvårdsfavoriter till fördelaktiga priser.