Skäggoljor

27 Artikel
737
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Skäggoljor – njut av maximal vård med rätt skäggvårdsprodukt

Män med skägg bör helst vårda skägget varje dag. För på samma sätt som huvudets hår behöver rätt vård, behöver även skägget rätt vård för att kännas skönt och hålla sig snyggt. Det finns flera olika skäggvårdsprodukter som hjälper dig att hålla skägget i form. Men var är skäggolja egentligen och hur används den?

Skäggolja – en viktig del för den dagliga skäggvården

Skäggoljor kommer ofta i små flaskor som nästan verkar oansenliga. Fast skenet bedrar. Vårdande skäggoljor är nämligen riktiga universalprodukter. Rätt produkt vårdar inte bara ditt skägg, utan även huden under skägget. Skäggoljorna innehåller dessutom värdefulla essenser och ingredienser som är bra för skägget. Men det finns några saker att tänka på innan du använder skäggolja:

  • Tvätta skägget och avlägsna smutsen: Skägget måste förberedas innan du kan använda skäggoljan. Tvätta hela skägget med ett speciellt skäggschampo eller en skäggtvål. Produkterna avlägsnar all svett, smuts och döda hudceller.
  • Torka skägget noga:Torka skägget med en ren handduk när du är klar med skäggvården. Torka noga så att skägget på bästa sätt kan tillgodogöra sig vårdprodukterna du använder efteråt.
  • Fördela lite skäggolja i handflatorna: De flesta skäggoljor kommer i små flaskor med pipett. Det är därför bra att ta lite produkt i handflatorna och fördela den där. Då kommer du åt att du massera in skäggoljan i alla delar av skägget.
  • Kamma och styla skägget: När du har fördelat oljan i hela skägget är det dags att kamma det. Kamma eller borsta alla delar av skägget noggrant för att fördela oljan optimalt och styla det som du vill ha det.

Skäggolja är inte bara en vårdprodukt – den är en stylingprodukt också. Den gör inte bara skägget mjukare, utan ger också varje skäggstrå lyster. Det räcker med en till två droppar för att vårda ett helskägg. Då ser skäggprakten genast snyggare ut och känns dessutom lenare.

Avsluta vårdrutinen med skäggolja

Daglig skäggtvätt bör ingå i vårdrutinen om du vill ha ett estetiskt tilltalande skägg. Efter tvätten ska du helst applicera lite högkvalitativ skäggolja. Oljans ingredienser tillför nämligen skägget fukt och viktiga näringsämnen som gör skäggstråna mjuka och böjliga. Skägget slutar stickas och kan även stylas till önskad form.

Om du inte tycker om skäggbalsam och skäggpomada kan du istället använda skäggolja för att vårda skägget. Eftersom den lilla flaskan är väldigt praktisk att använda och dessutom tar lite plats är skäggvårdsprodukten perfekt att ta med på semestern. Hemma eller på resan: Skäggoljan håller skägget i form till nästa skäggtvätt. Sedan behövs en ny insats för att ge skägget den vård det förtjänar.

Ett litet tips: Om skägget känns lite risigt under dagen kan några droppar skäggolja hjälpa. Arbeta försiktigt in produkten från rötterna till skäggspetsarna – för en liten fuktkick mellan varven.

Lär dig mer om olika skäggvårdsoljor enkelt och bekvämt hos parfumdreams

Om du inte känner till den här vårdprodukten än, men vill ta hand om ditt skägg bör du fundera på att testa en skäggolja. Vårdprodukten ger dig inte bara ett snyggt skägg, utan parfymerar även skägget lätt. Tack vare mandelolja, aprikoskärnolja eller arganolja får alla skägg bästa möjliga vård.