Ansiktsvatten

183 Artikel
1441
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsvatten – för en problemfri ren hud

Det finns ett annat namn för ansiktsvatten. Det kallas även för ansiktstoner eller toner, men oavsett vad det kallas har det en huvudsaklig uppgift: Att rengöra och samtidigt vårda huden i ansiktet. Den fräscha kicken får man på köpet. Två världar förenas i en produkt och täcker utan problem glappet mellan en fräsch rengöring och lätt hudvård. Ett ansiktsvatten som är anpassat till den egna hudtypen bör ingå i den dagliga skönhetsrutinen.

Hur verkar ett ansiktsvatten på huden?

Den största effekten är solklar. Ansiktsvatten ska avlägsna döda hudceller och andra avlagringar från ansiktshud, hals och dekolletage. Den flytande konsistensen gör att det appliceras bäst med en bomullsrondell Ett ansiktsvatten ger även ytterligare effekter som din hud kan dra nytta av:

  • Uppfriskande och uppiggande: Ger en lätt svalkande njutning för den stressade huden, och inte bara på sommaren. Den strama känslan i huden lindras.
  • Fuktgivande: Ingredienser som hyaluronsyra vårdar huden effektivt under användningen.
  • Förebygger oren hud: Ger en ren hud med rena porer, fri från makeuprester, talg och andra smutsrester.
  • Förbättrar hudbilden: En ansiktstoner kan beroende på ingredienser och vald produkt matta och lugna huden.
  • Antioxidativ effekt: Oxidativ stress räknas till en av huvudorsakerna till ett för tidigt åldrande av huden. Därför innehåller många ansiktsvatten sådana ingredienser som fångar in fria radikaler.

Hur drar du mest nytta av ett ansiktsvatten? Tänk på din huds behov. Ibland gäller devisen mindre är mer. Om du har känslig hud ska du särskilt tänka på produktens innehåll och undvika ingredienser som alkohol och parfym.

Så här applicerar du ett ansiktsvatten

Är du klar med din vanliga ansiktsrengöring? Då är det dags för ansiktsvattnet att göra sin stora entré. Ansiktsvatten är nämligen vad som effektivt kopplar ihop rengöring med vård och därför ska det alltid ska vara en självklar del i din hudvårdsrutin.

Det kan ta upp till flera minuter när du applicerar ett ansiktsvatten på rätt sätt. Då kan du passa på att koppla av under tiden. Häll lite ansiktsvatten på en bomullsrondell och svep den mjukt över huden i ansiktet, på halsen och dekolletaget. Med varje strykning känner du dess välgörande verkan. Ansiktsvattnet ska i normala fall inte sköljas bort från huden. Undantaget är micellärt vatten, som med sina lätt skummande egenskaper ska sköljas bort med rent vatten.

Ett ansiktsvatten mot finnar innehåller rengörande ämnen som t.ex. tea tree-olja. Den avfettar huden och reducerar på så sätt orenheter. Därför är ett sådant ansiktsvatten mindre passande för den torra huden. Rent allmänt hjälper ansiktsvattnet huden att ta emot fler vårdande ingredienser. Därför är det viktigt att du applicerar dina vanliga hudvårdsprodukter efter att ha använt ansiktsvattnet.

Dessa ingredienser hittar du i ansiktsvatten

För att du snabbt ska hitta ett ansiktsvatten som passar just din hud, kommer här en kort överblick över vanligt förekommande aktiva ingredienser. Patenol, glycerin och urea räknas till de återfuktande ämnena. Växtextrakt som kamomill, trollhassel och ringblomma lugnar huden och är inflammationshämmande. Extrakt av citrusfrukt, eukalyptus och mentol ger en fräsch känsla, men kan ibland irritera den känsliga huden. Naturliga leror är i allmänhet något som huden tål bra. Som ingrediens i ansiktsvatten renar de huden och mattar blanka partier.