Hudvårdsset

103 Artikel
14
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Hudvårdsset: Varför är det så viktigt?

Med stigande ålder blir huden alltmer krävande och senast vid 30 års ålder behöver huden mer än en bara en ansiktskräm. Med olika produkter bibehåller huden sin lyster om dessa väljs rätt och används i korrekt ordningsföljd. I hudvårdsset för ansiktet finns redan allt som du behöver.

Vad ingår i ett hudvårdsset för kvinnor?

Enligt skönhetsexperter måste det innehålla minst fyra produkter förhudvården:

 • Dagkräm
 • nattkräm
 • serum
 • ögonkräm

Dessa olika produkter är nödvändiga, eftersom ansiktshuden har olika behov i olika områden och behoven är annorlunda under natten jämfört med på dagen.

Ett hudvårdsset på sommaren kan även skilja sig från ett hudvårdsset på vintern. Medan huden i regel blir fetare på sommaren, eftersom mer talg och svett produceras, blir den torrare på vintern och behöver en mer fettrik vård.

Vad utmärker olika produkter i ett hudvårdsset?

Varje produkt i ett hudvårdsset för ansiktet har sitt eget syfte.

 • Dagkräm: Den ger värdefull fukt, fräschar upp huden och lägger sig som en skyddande film över ansiktet för att skydda den mot skadliga faktorer samt uttorkning under dagen. Det bästa är om dagkrämen också innehåller en solskyddsfaktor för att skydda huden mot UV-strålning, som även förekommer under molniga dagar.
 • Nattkräm: Under natten förnyas huden och kan stärkas av rätt kräm. Med lugnande ingredienser som kamomill eller grönt te kan huden förses med intensiv fukt och näringsämnen under natten. Nattkrämer är därför oftast mer näringsrika än dagkrämer.
 • Serum: I ett serum finns högkoncentrerade verksamma ämnen som kan hjälpa till vid bestämda hudproblem. Niacinamid för hudbarriären, retinol för förfinade porer eller hyaluron för en extra fuktighetskick – serum är en produkt som passar för alla behov.
 • Ögonkräm: Huden runt ögonen är mycket tunn, mer känslig och utsatt än resten av ansiktet på grund av att man blinkar eller gnider sig i ögonen. Den behöver därför särskild vård för att skyddas mot kråkfötter och rynkor. Dessutom bör man inte använda annan kräm i ögonpartiet, för att inte irritera ögonen. För kvinnor är det dessutom viktigt att den passar ihop med eventuell ögonmakeup.

De individuella behoven styr produkterna i ett hudvårdsset

Vilket hudvårdsset man ska välja beror på ens hudtyp. Varje hudtyp har olika behov. Medan vissa tenderar att ha extremt torr hud och inte har några problem med oljigare texturer, får andra finnar av det. Även åldern har betydelse vid valet av rätt produkter för ett hudvårdsset. Yngre människor i 20-årsåldern har helt andra behov än mogen hud på 50 plus.

Alla hudtyper är olika och ofta behöver man testa för att hitta rätt hudvårdsprodukter. Det viktiga är att lära känna sin egen hudtyp och veta om huden tenderar att bli torr eller fet.

Köp hudvårdsset hos parfumdreams

Den som känner basen för sin egen hud kan prova olika hudvårdsprodukter som anpassar sig efter de individuella behoven. Bra produkter kännetecknas av följande kriterier :

 • skonsamma ingredienser, som i bästa fall är allergitestade
 • få eller inga doftämnen
 • få eller inga konserveringsämnen
 • förpackningen innehåller information om alla ingredienser och vilken hudtyp produkten är avsedd för

Hos parfumdreams finns ett stort urval av hudvårdsset som innehåller all relevant information om de enskilda produkterna.