Doftljus

117 Artikel
13
5/5 baserat på alla kundbetyg

Köp doftljus online - aromatiska ljus för en behaglig atmosfär

Doftljus förvandlar alla hem till en harmonisk oas av välbefinnande och ger med sin behagliga rumsdoft en behaglig känsla. Den lyckade kombinationen av olika doftgrupper samt det fladdrande stearinljuset har dessutom en mycket stämningsfull effekt. I det stora urvalet hos parfumdreams hittar du sensuella doftljus för hemtrevliga stunder.

Doftljus i olika utföranden

Doftljus i glas är mycket populära och tidlöst klassiska. Rumsdofter i den här designen känns inte bara mycket eleganta, utan är även mycket praktiska. Vaxet som rinner ner för ljuset samlas upp direkt. Doftljus i glas med lock, som till exempel Yankee Candle®-ljus har ytterligare en fördel. Aromen stannar kvar länge i den karakteristiska glasburken och ljuset bildar inget dammskikt över vaxet, vars färg matchar doften. Samtidigt kan man dra nytta av en längre brinntid hos doftljuset eftersom det smälta vaxet i glaset utan problem kan stelna igen.

Förutom ljus i glas blir även de finaste doftljusen i porslinskärl av förstklassigt doftvax till aromatiska inredningsaccessoarer. Det eleganta utseendet hos dessa vackra konstverk förmedlar en lyxig charm och passar till nästan alla inredningsstilar tack vare den stilrena designen. Doftljus i metallbehållare passar även utmärkt för en miljö i stilren look.

Vilken doftgrupp ska man välja för doftljuset?

Oberoende av design är doftljus mycket efterfrågade framför allt på grund av deras mångsidiga doftnoter. Den intensiva aromen frigörs ofta även utan det fladdrande ljuset och fyller rummet med en angenäm avkopplande atmosfär. I allmänhet delas dofter för rumljus, sprayer eller eteriska oljor, in i följande doftgrupper:

  • Doftljus med blommig not som jasmin, ros eller lavendel förvandlar vardagsrummet till en blommig oas.
  • Doftljus med fruktiga aromer som citron, bergamott eller lime piggar upp sinnena och främjar samtidigt koncentrationen.
  • Doftljus med fräsch touch som bomull doftar härligt av ren tvätt eller påminner om en uppfriskande havsbris.
  • Doftljus med pudrig touch som vanilj kan associeras med en känsla av renhet eller värme.
  • Doftljus med träiga aromer som sandel- eller cederträ är däremot mycket maskulina och intensiva i sin doftinriktning.

Vad utmärker ett bra doftljus?

Doftljus utmärker sig inte bara med sin långa brinntid. Användningen av enskilda råvaror är betydligt viktigare. Dessa bör både bearbetas noggrannt och även vara högkvalitativa. I regel tillverkas doftljus av paraffinvax, sojavax eller till och med bivax.

Naturligtvis består ett doftande ljus inte bara av vax. Rumsdoften förfinas dessutom av doftoljor som är perfekt anpassade efter varandra. I allmänhet är koncentrationen av olja i ljuset väsentligt högre än i exempelvis en klassisk Eau de Parfum. Det är viktigt att känna till att inte varje olja är lämplig för ett doftljus, när den antänds kan det leda till sot i glaset eller liknande.

Köp doftljus till billiga priser - upptäck det stora urvalet hos parfumdreams

Fruktig, blommig eller träig: I parfumdreams webbshop finns det ett stort urval av prisvärda doftljus att upptäcka, som är lika utsökta och eleganta som en parfym. Inspireras av de olika doftgrupperna och beställ ditt nya doftljus till billiga priser online.