Ansiktsskrubb

126 Artikel
190
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsskrubb – för slät, ren hy

Ansiktet måste rengöras och vårdas varje dag. Men det är en sak som tyvärr ofta saknas i vårdrutinen, nämligen ansiktsskrubben. Då gör dessa vårdprodukter ändå så stor nytta för vår hy. De fina kornen i en peeling avlägsnar nämligen skonsamt döda hudceller som annars kan täppa till porerna. Därför kan du se fram emot en slät, strålande hy om du använder en peeling för ansiktet regelbundet.

Ansiktspeeling rengör på djupet

Vår hy får verkligen prestera på topp. Hyn måste absorbera vårdprodukter varje dag, utsätts för UV-strålar och får även klara av smutspartiklar. Tack och lov driver många hudceller på hyns återuppbyggnad. Men det tar ungefär en månad innan nya hudceller når hyns yta. En ansiktsskrubb främjar den processen på bästa sätt.

  • Peeling för torr hy: Använd en ansiktsskrubb som är speciellt framtagen för torr hy om ansiktet stramar. Dessa skrubbar är skonsamma mot huden och tar försiktigt bort döda hudceller. Samtidigt stimulerar ansiktsskrubben hyns blodcirkulation. Efteråt är hyn slät och fin.
  • Ansiktsskrubb för fet hy: Fet hy tenderar att producera mer talg. Med rätt ansiktsskrubb går det dock att skapa en god balans. Peelingen avlägsnar överflödig olja och reducerar därmed finnar och pormaskar.
  • Ansiktsskrubb för blandhy: En ansiktsskrubb för blandhy får hyn att kännas fräsch. Var i synnerhet uppmärksam på T-zonen kring panna, näsa och haka. Där är hyn ofta fetare. Kinderna är lättare att behandla eftersom hyn där i allmänhet inte är så fet.
  • Ansiktsskrubb för mogen hy: Både ung och mogen hy förtjänar att skämmas bort med en peeling för ansiktet regelbundet. En ansiktsskrubb för mogen hy främjar återuppbyggnaden och motverkar därmed hyns första ålderstecken.

Kosmetiska produkter, krämer, smink och annat utsätter hyn för påfrestningar varje dag. En ansiktsskrubb avlägsnar smutspartiklar och främjar hyns regenerering. Resultatet är en förbättrad hudbild som ser attraktiv och fräsch ut.

Vad skiljer AHA-, BHA- och PHA-skrubbar åt?

Det finns vissa typer av kemisk peeling som är särskilt framtagna för fet eller oren hy. Dessa innehåller ofta salicylsyra eller mandelsyra. Dessa syror tränger in djup i hyn, där de stimulerar kroppens egna produktion av kollagen. BHA främjar cellförnyelsen och har en antiinflammatorisk effekt. AHA passar för torr hy medan PHA-skrubbar är avsedda för mogen hy.

Ansiktsskrubbar för en slät hy

En peeling som innehåller små korn fungerar bra om du vill ha en slätare hy. Den hjälper till att få bort döda celler från hyn så att din hy känns mjukare och välvårdad.

Så här använder du en ansiktsskrubb: Använd ansiktsskrubben på kvällen två till tre gånger i veckan efter att du har rengjort ansiktet. Applicera produkten på hyn med mjuka, cirklande rörelser. Applicera inte produkten nära munnen och ögonen. När produkten har verkat sköljer du av den i rikligt med vatten för att få bort alla kornen. Avsluta med en mild fuktkräm för att lugna och vårda hyn.

Köp ansiktsskrubb hos parfumdreams

Ansiktsskrubbar som innehåller lera, havssand, socker eller ris fungerar som balsam för vår hy. De rengör porerna och avlägsnar döda hudceller. Hyn känns uppfräschad och optimalt vårdad efter denna djuprengöring. Hos parfumdreams hittar du många olika slags peeling för ansiktet som rengör skonsamt. Litet tips: Använd en skonsam peeling för att skrubba läpparna ibland – för en förföriskt fin mun.