Sminksvamp & Sminkägg

7 Artikel
62
5/5 baserat på alla kundbetyg

Sminksvampar för en perfekt hud

Sminksvamp och sminkägg dök upp första gången i Hollywood – var annars. Sminka dig som stjärnorna: Det är nu möjligt för alla. En sminksvamp är enkel att använda, otroligt mångsidig och gör det möjligt att lägga en perfekt makeup, för med en makeupsvamp är det lekande lätt att lägga foundation. Sminkägget är framför allt oslagbart för att tona ut produkter. Du kan använda den för att fördela highlighter, concealer, med mera, exakt och utan skarvar. Den känns mycket behaglig mot huden, eftersom skönhetsprodukten inte ska strykas, utan duttas mjukt på huden.

Vad är det speciella med en sminksvamp?

En svamp som säljs för applicering av foundation och makeup måste ha specifika egenskaper. Efter köpet känns den ganska fast, men det ändras när den fuktas. När den är mjuk och smidig kan den föras över ansiktet och anpassar sig efter alla konturer. Till skillnad från kosmetiksvampar för ansiktsrengöring har sminksvampar mycket fina porer. Därmed suger svampen åt sig mindre makeup, som istället hamnar där den hör hemma: på din hud.

Sminksvamp och sminkägg – fördelarna

De flesta har någon gång blivit irriterade över att makeupen blivit fläckig och glänser. Det kommer inte att hända med en sminksvamp.

  • Med en svamp hamnar inget fett på foundation och makeup, till skillnad från när du applicerar produkter med fingrarna.
  • Sminkägget är ett mångsidigt hjälpmedel för makeup och kan absorbera concealer, highlighter eller rouge precis där du vill det.
  • När du applicerar produkten med svampen genom att dutta den, blir det inga ränder och fläckar på huden, till skillnad från när du använder borstar eller fingarna. Tvärtom! Huden ser naturlig, jämn och hälsosam ut.
  • Att svampen är liten och lätt, ryms praktiskt i alla väskor och dessutom är lätt att rengöra, är andra fördelar.

De olika sminksvamparna

Det finns sminksvampar i många olika former. Detta beror inte enbart på designerns humör: Genom att vara olika välvda, spetsiga och ha olika ytor kan en skönhetssvamp användas på specifika sätt. Ett sminkägg har till exempel en spetsig sida och en rundad. Det gör den till en riktig allroundprodukt.

Med spetsen på sminksvampen kan skönhetsprodukter appliceras exakt på partier som annars är svåra att komma åt, till exempel i ögonvrån eller vid näsvingarna. Med den rundade delen kan du arbeta in makeup på stora partier och fördela rouge eller puder jämnt. Sminksvampar som är raka, eller bara lätt välvda, passar även för stora hudpartier och är bra för att fördela produkten på hakan eller kindbenen.

Köp sminksvampar online hos parfumdreams

Med rätt verktyg ser varje hud fantastisk ut. Det är inte alltid som ett selfie-filter används när någon ser strålande vacker ut på en bild. Förmodligen känner personen helt enkelt till stjärnornas hemlighet.

Första gången man använder en sminksvamp kan det kännas ovant, men behagligt och inte särskilt svårt. Den som har provat den en gång vill aldrig mer vara utan den: En sminksvamp gör den dagliga skönhetsrutinen mycket enklare och trollar fram en hud som ser helt naturlig ut. Hos parfumdreams finns ett stort urval av sminkägg och svampar i olika utföranden, knalliga färger och dessutom till billiga priser.