Bara det bästa - spara 20%* på mors dag

Menu

Parfumdreams

After sun: Snabb hjälp vid rodnader och solskada

Pannan stramar, näsa och kinder bränner - den som inte skyddar sig tillräckligt mot solen och har blivit röd eller till och med fått en solskada, kan motverka detta med en after sun-lotion för ansiktet (även kallat après sun).

Men även om du haft tillräckligt med solskydd känns huden i ansiktet ofta torr och stram efter en lång dag utomhus. Dessutom torkar solen ut huden och den förlorar fukt. I synnerhet på semestern, efter kontakt med saltvatten eller sand, är en näringsrik apres lotion för ansiktet helt rätt val. Hudens vattenförlust kan minskas med after sun-produkter i ansiktet vilket studier har visat.

Vad skiljer after sun-krämer från vanliga ansiktskrämer?

After sun-produkter är speciellt anpassade efter hudens behov efter solbad. De innehåller svalkande och fuktgivande verksamma ämnen, som kan minska rodnader och irritationer, däribland:

  • Aloe vera
  • pantenol
  • allantoin
  • mentol

De ger en mycket skonsam vård, en fräsch känsla på huden och har en inflammationshämmande effekt. Tack vare antioxidanterna i after sun-ansiktskräm stimuleras dessutom hudcellerna till att förnya sig själva.

Före användning av apres-lotion i ansiktet, bör du rengöra ansiktet ordentligt. Svett, sand och solkräm måste avlägsnas för att effektivt svalka och vårda huden – annars förloras den fuktgivande effekten. After sun går snabbt in i huden och ger tillförlitlig hjälp efter för mycket sol.

Med en after sun-produkt läker rodnande hud snabbare än med en vanlig dagkräm. Risken är att särskilt mycket feta krämer täpper igen porerna, vilket leder till rodnader, finnar och irritationer. Den mer lättflytande konsistensen hos after sun-lotion är perfekt för att kännas skonsam mot huden, snabbt absorberas och förse huden med de värdefulla verksamma ämnena. Den inflammationshämmande, svalkande effekten gör att solskadan försvinner snabbare och blir mindre smärtsam. Vårdande ämnen som aloe vera eller ringblomma lugnar, förnyar och fräschar upp huden .

Vilka after sun-produkter finns det?

Urvalet av after sun-produkter för ansiktet är stort. After sun-lotion för ansiktet, after sun-serum samt svalkande apres sun-spray är förstavalet efter för mycket sol. Eftersom huden i ansiktet är mycket krävande bör den även behandlas med extra vård.

Du bör vara noga med att after sun-krämen inte innehåller parfym- eller doftämnen, eftersom det kan irritera den skadade huden ytterligare. När det gäller apres sun-produkter för ansiktet är det extra viktigt att de inte innehåller parfymämnen, eftersom den flytande konsistensen snabbt kan hamna i ögonen. Om rodnaden är mycket stark och hela ansiktet bränner och stramar, kan även en after sun-mask hjälpa, som ger svalkande lindring och mycket fukt .

Vid starkare solskador, ev. även med blåsbildning, hjälper inte en apres sun-produkt. Då rekommenderas en speciell brännsårssalva eller ett läkarbesök.

Hur används after sun-lotion?

Efter varje solbad alternativt längre vistelse i solen bör du användaafter sun. Smörj in ansiktet generöst och glöm inte även de kroppspartier som drar nytta av apres sun-kräm för ansiktet:

  • Dekolletage
  • hals
  • nacke

Huden behöver ca tolv timmar för att regenereras. Tänk därför på: Ju tidigare du applicerar krämen, desto snabbare känns huden smidig och återfuktad igen.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 20.05.2024.

Betalningssätt

KlarnaBankIDBetala direkt.Få först. Betala sen.swishVisaMasterCardMaestroVisaElectronPayPalAmazon Pay

Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube