Molinard Parfym

Det franska märket Molinard hör till de mest traditionstyngda doftleverantörerna i Europa. Detta familjeföretag, som nu leds av femte generationen, grundades i Grasse 1849 och erbjuder utsökta parfymer i en mängd kollektioner. Fräscha essenser från den franska naturen spelar en stor roll i utvecklingen av nya dofter, men även orientaliska och ovanliga doftnoter för att alla kvinnor ska kunna hitta en passande parfym till varje tillfälle. Dofterna hör till märkets viktigaste produkter och kompletteras av produkter som hudlotioner och tvålar.

Upptäck mångfalden från Molinard i vår onlinebutik

För att ta del av hela den mångfald som Molinard erbjuder lönar det sig att titta på de olika produktserierna i denna kategori. Utgåvor som Les Fleurs eller Les Fruits hör sedan decennier till Grasse-företagets sortiment och utstrålar som namnen säger blommiga eller fruktiga essenser i toppnoten. Produktserier som Habanita eller Les Orientaux tar dig med till fjärran länder och erbjuder dofter som är fjärran den europeiska hemvisten. För alla parfymer från den här ovanligt mångsidiga tillverkaren kan vi erbjuda ett attraktivt pris.

Visste du redan Innehåll

Molinard-parfymernaeleganta följeslagare i alla sammanhang

„Att ha näsa för något”, är ett talesätt vi ofta använder oss av. Och luktsinnet är när allt kommer omkring ett av våra viktigaste sinnen, i paritet med smaksinnet, synen och hörseln. Enligt olika forskningsprojekt varseblir du dofter och lukter med din vänstra hjärnhalva vilket innebär att är direkt inriktade på dina känslor.

Molinard-parfymerna fascinerar doftsinnet

På så vis kan en lukt, beroende på doftnot, utlösa mycket starka känslor. Rätt doft kan sålunda påverka människor positivt och höja stämningen. En spraypuff av rätt parfym kan alltså få en person att upplevas som betydligt mer attraktiv av en potentiell partner. Molinard-parfymerna kan sålunda absolut användas som små „hemliga vapen” vid den första dejten. Tack vare de fem olika doftnoterna är en Molinard-parfym givetvis alltid en passande följeslagare i alla typer av sammanhang: I vardagen alternativt som förförisk doft under en riktig partykväll eller som en seriöst diskret doft på nästa affärsmöte. Med de förstklassiga Molinard-parfymerna kan du aldrig gå fel.

Med bas i Sydfrankrike erövrar Molinard-parfymerna resten av världen

Självklart ligger vaggan för dessa utsökta och eleganta parfymer i Frankrike. Inte för intet är det här den kända filmen „Parfymen” (som bygger på Patrick Süskinds bok med samma namn) utspelar sig. Och än idag är fransmännen sannskyldiga världsmästare när det att använda sig av eleganta dofter. Varje fransman lägger varje år i genomsnitt ut minst 30 EUR på parfymer. Inte så konstigt med andra ord att även Molinard-parfymerna har sitt ursprung i Frankrike. Närmare bestämt i den sydfranska byn Grasse. Redan år 1849 uppstod här de första Molinard-parfymerna. Tack vare regionens goda tillgång på naturresurser som apelsiner, jasmin, lavendel och rosor kunde märket experimentera med olika doftnoter. Men år 1860 presenterade Molinard till slut två nya dofter, Jasmin och Rose som gjorde huset känt i hela Europa. Även de matchande flaskorna för dessa eleganta dofter formgavs av kända konstnärer, som Baccarat.

Under denna tid var dock parfymer förstås njutningar förbehållna den välbärgade eliten och Molinard favoriserades framförallt av adeln och de rika köpmännen. Lyckligtvis är dessa dagar förbi och idag kan även vi unna oss en elegant designad Molinard-parfym.

Molinard erbjuder olika dofter för alla tillfällen

I fem generationer har Molinard skapat och tillverkat olika dofter. Märket lägger extra stort värde på att alltid hålla en konstant hög kvalitet. För Molinard-parfymen är ingen modefluga utan en sann klassiker som aldrig blir omodern. Därför kan du i vår onlinebutik hitta fem olika parfymer från Molinard, var och en med sin egen doftnot. En sak har dock alla Molinard-parfymer gemensamt: tillverkningen sker traditionellt och med extrem omsorg. Parfymerna består nämligen alltid av följande noter:

  • Toppnot: Denna är för det mest ganska intensiv och den doft man allra först förnimmer.
  • Mellannot: Denna doft når doftreceptorerna först efter flera timmars användning, då toppnotens doft har dunstat bort.
  • Baskaraktär: Denna doftnot är den som dröjer sig kvar längst.

Till parfymernas olika noter använder Molinard främst de dofter som är karakteristiska för Provence, t.ex. lavendel eller apelsin. Dessa blandas sedan med stimulerande och exotiska dofter. Så uppstår ovanliga parfymer som förvandlas till perfekta följeslagare i alla sammanhang. Molinards portfölj avrundas med olika högkvalitativa lotioner och tvålar.

Collection Privée från Molinard

De senaste kreationerna från huset Molinard bär det välklingande namnet „Collection Privée”. Här handlar det om fem olika unisexparfymer, som alltså passar lika bra för män som för kvinnor. Dessa fem olika parfymer ska symbolisera de fem generationer som har gjort Molinard-märket till vad det är idag. Kollektionen med dessa fem parfymer bjuder på doftnoter som först och främst är eleganta och tidlösa.

Eftersom framförallt kvinnor gärna leker med dofter och sinnen, har Molinard under samma kollektionsnamn „Collection Privée” givetvis även tänkt på kvinnornas värld. Så uppstod här fem olika parfymer som är lämpar sig extra väl för kvinnor och vars dofter utvecklas extra bra just på den kvinnliga huden. Var och en av dessa Molinard-parfymer tillägnas ett särskilt tema. Med en fläkt av havet doftar en parfym av semester och sol medan en annan parfym lockar med en lätt och förförisk rosendoft. Med detta paket är den moderna och stilsäkra kvinnan alltid väl rustad för alla olika situationer som livet kan bjuda på.