Torrschampo

32 Artikel
282
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Hur torrschampo revolutionerade hårvården

Själva namnet är som en motsägelse i sig, men produkten är ändå i det närmaste ett måste på badrumshyllan . Ett torrschampo är en praktisk hjälp, när tiden för en grundlig hårtvätt inte räcker till eller om du snabbt vill fräscha upp håret mellan tvättarna. Fräsch look med ett enda knapptryck och helt utan fett vid hårrötterna.

Effekten av torrschampo i detalj

Hemligheten bakom den uppfräschande effekten ligger i torrschampots sammansättning. Det innehåller absorberande, verksamma ämnen som stärkelse och lera som suger åt sig det överflödiga fettet. Detta fina puder sprejas lätt vid hårrötterna och kammas lika lätt ur. Resultatet är en matt hårlook, som nu är redo för ytterligare styling. Dessutom har ett bra torrschampo en fräsch doft som ger en skön förnimmelse av nytvättat hår.

Viktigt är att välja en produkt som passar till din hårfärg. Ett torrschampo för mörkt hår innehåller till exempel mörka pigment, som efterlämnar synbara rester på ett ljust hår. Dessutom döljer det de första gråa hårstråna eller en lätt utväxt på ett färgat hår.

När använder man ett torrschampo?

Ett hår som snabbt blir fett vid hårbotten behöver extra omtanke. Just därför passar den här smarta allroundprodukten extra bra för alla som i vanliga fall måste tvätta håret dagligen. Det finns även andra skäl till varför du bör ge ett torrschampo en chans:

  • Stylinghjälp: Vill du ha en fluffigt fönad frisyr eller mer stadga när du flätar håret? Ett torrschampo för mer volym är en bra hjälp vid all slags styling.
  • Efter träningen: Från gymmet direkt till ett möte? Din fiffiga följeslagare i väskan fräschar upp och tar fram ditt bästa hårjag.
  • På resande fot: Speciellt under resor trumfar torrschampot alla övriga motspelare. Eftersom det används helt utan vatten, kan du efter en lång tågresa kliva av tåget med fräscht stylat hår.
  • På morgonen: Säg hejdå till en bad hair day. Även om du har försovit dig, kan du tack vare torrschampot snabbt göra dig redo inför dagen.

Viktigt att tänka på, är att regelbundet unna ditt hår en rengöring med ett vanligt schampo. Det avlägsnar alla ansamlingar av torrschampot och vårdar din hårbotten.

Så här använder du torrschampot

Att använda ett torrschampo är enklare och snabbare jämfört med en vanlig hårtvätt. Du behöver bara en hårborste, en kam och en handduk som skyddar dina kläder och som du lägger över axlarna. Borsta först ordentligt igenom håret, så att pulvret når alla ställen. Nu skakar du torrschampot kraftigt och sprejar det jämnt vid rötterna. Det går lättast om du håller flaskan ca 30 cm från huvudet och med hjälp av en kam delar upp håret i sektioner. Nu låter du det verka i håret enligt vad som står på märkets flaska, innan du noggrant borstar ur produkten.

Bästa torrschampot? Naturligtvis hos parfumdreams

Oavsett om du är på jakt efter en vanligt produkt eller ett speciellt torrschampo för mörkt hår: I webbshopen hos parfumdreams hittar du ett brett urval som passar varje budget. Här hittar du även mångfasetterade produkter som underlättar din hårvård.