Parfymer från Lalique

Samspelet med dyrbara doftkompositioner och glaskonst är kännetecknande för Lalique. När konnässörer… Ta reda på mer
44
5/5 baserat på alla kundbetyg

Lalique Parfymer

Samspelet med dyrbara doftkompositioner och glaskonst är kännetecknande för Lalique. När konnässörer och samlare hör namnet Lalique får de något drömskt i blicken. De vackraste parfymflaskorna sedan de senaste hundra åren har ett litet "R. Lalique" ingraverat och har blivit riktiga samlarobjekt. År 1886 grundade René Lalique en guldsmidesverkstad och året därpå ställde han ut sina spektakulära konsthantverk på världsutställningen i Paris. Idag är namnet Lalique liktydigt med perfekt guldsmideskonst i jugendstil som fascinerar både ung och gammal. Den mångsidiga produktrepertoaren är resultatet av en obegränsad inspirationsrikedom som ständigt frambringar nya kreationer. Sedan 1992 innehåller sortimentet därför även fina parfymer som med sina vackra flaskor har kommit att stå för passion, charm och elegans. Sedan starten anses Lalique-flaskor vara något speciellt och kan idag även återfinnas i många muséesamlingar.
Visste du redan Innehåll

Lalique – ett märke med historia

Företaget Lalique grundades 1888 av den franska juveleraren Rene Lalique. Till att börja med gjorde han sig ett namn genom ovanliga smycken var spännande färgsättning gjorde stort intryck på publiken. Från och med ca 1890 inspirerades han av den rådande jugendstilen och ägnade sig allt mer åt att arbeta med de för denna tid så populära materialen glas och emalj. Detta ledde snabbt till att han både konstnärligt och kvalitetsmässigt uppnådde enastående resultat, vilket befäste hans rykte som konstnär och tillverkare av enastående smycken. Med tiden kunde han etablera sig på konstmarknaden i Paris, där han upptäcktes av den kände parfymören François Coty 1907. De båda beslöt sig för att inleda ett samarbete. Detta resulterade i vackra och eleganta flaskor som även var brottsäkra och prisvärda att framställa. Företaget Lalique hade tagit sina första steg in i dofternas värld. När Rene Lalique avled 1945, hade han etablerat sig som en känd och allmänt aktad konstnär och konsthantverkare. Företaget övertogs av sonen Marc, som fortsatte i pappans fotspår både när det gällde tillverkningen av flaskor för doftbranschen liksom för allt övrigt glasarbete. Men i samband med detta visade han även prov på kvalitetstänkande. Ett exempel på detta är införandet av kristallglastekniken. Detta glas kännetecknas, utöver att det håller så hög kvalitet, framförallt av att det trots sin styrka ändå förblir så transparent vilket gör det till idealiskt att använda till behållare som parfymflaskor. 1977 övertogs driften av verksamheten av Marie Claude Lalique, grundarens barnbarn. Hon koncentrerade sig framförallt på framställningen av smycken och på legotillverkningen av flaskor till parfymbranschen. Ändå skulle det dröja många år innan Lalique lanserade sin första egna parfym. Detta skedde först 1992. Med „Lalique de Lalique” inleddes en ny epok. Doften var, i likhet med alla andra produkter från detta anrika hus, lika delar konsthantverk och en produkt av gediget, kvalitetshantverk. Sedan 2008 är företaget Lalique, som utöver dofter och kroppsvårdsprodukter även fortfarande tillverkar glaskonst, inredningsföremål och smycken i premiumklass, inte längre ett familjeägt företag utan ett dotterbolag till det schweiziska bolaget Art & Fragrance.

Lalique hos Parfumdreams.de

Vi har tagit in Laliques produkter i vårt sortiment eftersom vi är imponerade av deras kvalitet och deras diskreta men tydliga dofter. Ett exempel på detta är „Living Lalique Eau de Parfum Spray”. Dess toppnot består av bergamott och muskotnöt, med en fläkt av kryddig svartpeppar som avrundning. Dessa aromer övergår mjukt i mellannoten av vanilj, tonkabönor och iris. Doften får sitt djup av basnoten som består av kashmirträ, sandelträ och vetiver. Alla dessa aromer tillsammans resulterar i en intensiv, men inte dominant parfym med en exotisk fläkt för kärnfulla kvinnor. Om du bara vill testa den, kan du köpa flaskan på 50 ml. När doften har lyckats övertyga dig finns den även i en större förpackning på 100 ml liksom även i form av en matchande kroppslotion. Det finns också ett presentset om du vill ge bort Living Lalique och göra någon riktigt glad. Presentsetet innehåller en eau-de-parfum-spray på 50 ml och en kroppslotion på 150 ml.

Lalique – mer än ”bara” parfymer

Utöver dofter och kroppsvårdsprodukter erbjuder Lalique även rumsdofter. Dessa säljer vi i två varianter i vår onlinebutik. Dessutom har vi även klassiska doftljus. För att de inte ska efterlämna några fula vaxspår säljs ljusen i glasburkar. Deras tidlöst eleganta svarta utförande passar in överallt, oavsett om det är i privata eller offentliga miljöer. Beroende på användningsområde kan du även välja en matchande doft. Totalt kan du välja mellan åtta olika aromer. „Néroli – Casablanca” avger en bouquet av afrikanska citrusfrukter, ambra och patchouli. Ytterligare en exotisk variant är „Santal-Goa”. Blandningen av spiskummin, patchouli och sandelträ sveper med dig till en indisk basar. Den som föredrar en lite sötare doft bör testa „Vanille-Acapulco”. Vaniljen i denna inramas och framhävs av ambra, mysk och sandelträ. „Figuier- Amalfi”, med sin blandning av citrus, citronblommor, lagerblad och fikon, förkroppsligar doften av Medelhavet i dess vackraste form. Med „Gingembre – Yunnan” får du en komposition med östasiatiska förtecken innehållande ingefära och vanilj. „Vétiver – Bali” däremot förkroppsligar snarare Sydostasien. Pinje, vetiver, rökelse och cederträ ger en jordig arom som påminner om Indonesiens regnskog. „Peuplier – Aspen” bjuder på en klassisk europeisk doft. Eukalyptus, kardemumma och cederträ förenas till en diskret men ändå lyxig doft. Med läder, saffran och rökelse förenar „Cuir – Moscou” det klassiska Europa med den asiatiska traditionen på samma sätt som när dessa båda världsdelar möts i Ryssland. Oavsett vilken doftnot du bestämmer dig för, har alla ljus tack vare den speciella vaxblandningen en brinntid på från 40 till 50 timmar. För att sprida en behaglig doft hemma kan du utöver doftljusen även välja en av Laliques doftspridare. I ett kontinuerligt flöde sprider doftspridaren önskad bouquet i rummet.