Lalique parfym

19
5/5 baserat på alla kundbetyg

Lalique: Fransk lyxparfym i uppseendeväckande flakonger

Konstnärligt utformade flakonger och högkvalitativa dofter kännetecknar lyxmärket Lalique. Företaget har sitt säte i Paris och framställer förutom parfymer och smycken även konstnärliga glasobjekt. Företaget etablerades 1988 av glaskonstnären och juveleraren René Lalique, en fransman som gjort sig känd världen över med sina parfymflakonger av kristallglas samt smyckeskreationer och glasskulpturer.

Lalique parfym säljs numera i detaljhandeln, men det finns också begränsade upplagor av de exklusiva flakongerna som kostar tusentals euro och endast säljs hos utvalda parfymerier och Lalique-butiker.

Vad är utmärkande för Laliques parfym?

Dofterna från Lalique imponerar genom väl avvägda kompositioner, högkvalitativa ingredienser samt de mycket speciella flakongerna. 1992 kom den första parfymen ut på marknaden, alltså mer än 100 år efter att företaget grundades. Initiativtagare var grundarens barnbarn Marie Claude Lalique som övertog företaget efter sin far Marc som drivit det efter René Laliques död.

Marie Claude Lalique skapade med den första Lalique-doften en produkt som kunde liknas vid ett konstverk – såväl optiskt som doftmässigt. Lalique parfym står idag för sensualitet, behagfullhet och elegans och vissa flakonger från lyxmärket är världsberömda och befinner sig på olika museer.

Vilka parfymer från Lalique är särskilt kända?

Lalique de Lalique var den första parfymen från det franska glaskonstmärket och den blev snabbt en klassiker. Den doftar blommigt sött, med en toppnot av iris, jasmin och ros, en hjärtnot av päron, vinbär och björnbär och en basnot av vanilj, sandelträ och mysk. Andra exklusiva dofter från det världsberömda märket är:

  • Lalique Encre Noir, en spännande doft för män, som har en frisk och träig karaktär samtidigt som den utstrålar värme och rökiga noter.
  • Perles de Lalique, som doftar ros, iris, slånlav, patchouli och irisrot.
  • Lalique Soleil Vibrant, en doft som sprider sommar och sol i en flakong som påminner om solen.

Lalique Eau de Parfum doftar intensivt och måste användas sparsamt. Det räcker med en till två sprayningar för att den omisskännliga doften ska kunna utvecklas – och den doftar annorlunda på alla människor.

Köp Lalique parfym och välj bland det stora produkturvalet

Upptäck Laliques lyxiga värld hos parfumdreams: Du hittar såväl herrdofter från Lalique som damdofter från Lalique här. Ta hem lite lyx och parfymkonst och upptäck det stora sortimentet hos parfumdreams.