Parfym från Ralph Lauren

För mer än 40 år sedan startade Ralph Lauren sitt modeföretag Polo Ralph Lauren Corporation, me… Ta reda på mer

Ralph Lauren Parfym

Ralph Lauren – spännande herr- och damdofter

För mer än 40 år sedan startade Ralph Lauren sitt modeföretag Polo Ralph Lauren Corporation, med "Polo" som första kollektion. Framgångarna lät inte vänta på sig, och det modeimperium som Ralph Lauren har skapat är något helt i särklass. Ralph Lauren-sortimentets herr-, dam- och barnkollektioner kompletterades snart även med parfymer och kosmetik. Licensen till Ralph Laurens herr- och damdofter köptes sedan av L’Oréal som numera säljer dem i sitt segment med lyxprodukter.

Ralph Laurens herrdofter

Herrdofterna i de fina, eleganta flaskorna med Ralph Lauren-loggan i form av en polospelare riktar sig till sportiga, stilfulla män. De olika dofterna förmedlar allt som dagens moderna man står för: äventyrslust, frihetslängtan, sportighet och elegans. Oavsett om det handlar om Safari For Men, dofterna Sport Man, Polo Blue och Black eller Big Pony Collection för den nya generationen unga, trendmedvetna män är Ralph Laurens herrdofter det idealiska valet för den moderna mannen.

Ralph Laurens damdofter

Ralph Laurens damdofter är den feminina motsvarigheten till herrdofterna. Parfymerna Safari och Romance, eau-de-toilette-sprayen Ralph och Big Pony Collection har komponerats särskilt för den moderna kvinnan: den är ibland exotisk och extravagant, ibland luxuös och feminin, ibland temperamentsfull och livfull eller modig, stark och vacker. Ralph Laurens damdofter är lika individuella som den moderna kvinnan.

Visste du redan Innehåll

Ralph Lauren – ett modegenis karriär

Från försäljare till en av 2000-talets mest framgångsrika modedesigners. Redan under skoltiden sålde den unge Ralph Lauren slipsar till sina skolkamrater och investerade sin förtjänst i dyra kostymer. Redan då kunden man ana hans böjelse för mode. Åren 1962 till 1964 var Ralph Lauren inkallad i armén och därefter arbetade han som säljare på modehuset Brooks Brothers. Han utbildade sig aldrig till modedesigner men lyckades ändå få in foten i designerbranschen. Med hjälp av ett lån på 50 000 dollar från modeåterförsäljaren Norman Hilton år 1967 fick Ralph Lauren möjlighet att skapa en egen slipskollektion under namnet Polo. Märket, som till att börja med ägdes av Brooks Brothers, förvärvade den unge slipsdesignern samma år. Med rättigheterna till sin slipskollektion i sin ägo sa Ralph Lauren upp sig och startade sitt eget företag. Fortsättningsvis koncentrerade han sig utöver kravatter även på hela herrkläderssortimentet. Hans kollektion blev så populär att han 1970 vann Coty Award. Med denna triumf i bagaget gav han sig i kast med att designa en damkollektion. 1972 var han kostymansvarig för filmen „The Great Gatsby” med uppdrag att skapa alla kläder. Samma år utökade han sin kollektion till att omfatta en pikétröja. På bröstet fick pikétröjan ett märke i form av en polospelare – detta finns än idag kvar på nästan alla pikétröjor men också på många andra produkter, t.ex. dofter, från märket Ralph Lauren. Än idag räknas denna form av pikétröjor till några av Ralph Laurens mest framgångsrika kreationer.

Från en historia till mästerverk

Ralph Lauren är en sofistikerad designer som, tack vare sin ambition och sin speciella känsla för design och mode, har tagit sig ända till toppen av modebranschen. För honom är stil en mycket personlig aspekt. Begreppet „stil” skiljer han från begreppet „mode”. Medan mode för honom representerar något förgängligt, är stil något evigt bestående. Inspirationen hämtar Ralph Lauren från den ”amerikanska drömmen”. Denna utgörs för honom av den typiska bilden av en familj som har en egen gård och bor på landet. Men inte bara dessa bilder väcker Ralph Laurens kreativa idéer till hans internationellt kända kollektioner. Ralph Lauren inhämtar ny inspiration och material från nästan allt han ser: platserna dit han reser, människorna han lär känna eller filmerna han ser. Ibland är det bara en pytteliten aspekt i hans liv som ger honom en idé till en ny kreation. Film har alltid spelat en stor roll för denna begåvade modedesigner, ända sedan han var barn. För honom var de fönster mot omvärlden. Så det är inte så konstigt att han skapar en film i tankarna innan han börjar skissa på en ny kollektion. Alla hans designer bygger på en berättelse som han själv har tänkt ut. Varje berättelse börjar med en flicka. Han frågar sig vem denna flicka är, varifrån hon kommer och vad hon gör. I tankarna bygger han upp en hel värld runt flickan. Denna berättelse ligger sedan till grund för hans designer, där flickan som huvudrollsinnehavare uttrycker vad Ralph Lauren vill förmedla med sin design. Varje mästerverk från Ralph Lauren är på så vis en del av en berättelse som den världsberömda modedesignern har skrivit i sin egen fantasi.

Ralph Lauren Parfum – ett märke för sinnet

1978 var det dags. Passionen för „stil” omsatte Ralph Lauren i en dam- och herrdoft. Idag har Ralph Lauren ett omfattande parfymsortiment där alla och envar kan hitta exakt rätt doftnot som passar den egna personligheten. Ralph Laurens stilsäkerhet återspeglas även i hans dofter. Tidlös elegans parad med en livskänsla präglad av frihet står för detta modegenis imponerande doftkollektion. Dofterna sprider Ralph Laurens tidlösa designer över hela världen och gör märket till en heltäckande upplevelse för alla sinnen. Idag omfattar Ralph Laurens doftsortiment sex doftlinjer.

Tidlösa dofter för livsglädje och romantik

Med den legendariska eau-de-toilette-sprayen Polo räknas Ralph Lauren-linjen till huset Ralph Laurens traditionsrikaste linje. Linjen Polo Blue och Polo Black står för frihet och elegans. Namnfamiljen ansluter till Ralph Laurens doftlinje Polo Red. Herrdoften med basnoter av röd saffran och röd grapefrukt utlovar äventyrliga doftstunder. Orientaliskt blommiga noter till sensuellt fruktiga accenter erbjuder kollektionen Big Pony. Eau-de-parfumen Romance förför med sammetsvarma tränoter. Denna linje andas tidlös kärlek och räknas till de sensuellare bland Ralph Laurens damdofter. Upplev omtumlande doftupplevelser från Ralph Lauren och låt dina sinnen förtrollas.