Ögonserum

66 Artikel
778
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Ögonserum: Det perfekta komplementet till ögonkräm

Ett bra ögonserum är som intensivvård för ögonpartiet. Det innehåller vanligtvis mer näring än en ögonkräm och är därför det perfekta komplementet till din dagliga, återfuktande skönhetsrutin. Med ett ögonserum kan aktiva ingredienser appliceras direkt på ögonpartiet och ge dig glittrande ögon. Helhetsintrycket förbättras, blicken är vaken och du ser fräschare ut. Ett ögonserum ger kraft, lyster och ökar din känsla av välbefinnande.

Ett ögonserum kompletterar din dagliga hudvårdsrutin och appliceras före ögonkrämen. Serum innehåller färre återfettande ingredienser än krämer och mindre vatten, vilket gör dem till högkoncentrerade, aktiva ingrediensbomber som tränger in på djupet. De har en vitaliserande effekt och återställer ögonpartiets fräschör och smidighet.

Vad utmärker ett bra serum mot rynkor och mörka ringar runt ögonen?

Många ögonserum mot rynkor innehåller hyaluronsyra, antioxidanter, vitaminer och andra aktiva ingredienser som återfuktar hyn, fyller på kollagendepåerna och kan reducera fina linjer, mörka ringar och svullnader runt ögonen.

Ett ögonserum har vanligtvis en lätt och fräsch konsistens, är inte fett och absorberas snabbt av huden. Det är därför det känns så skönt, även när du har applicerat din ögonkräm.

Varför måste man överhuvudtaget använda ett särskilt serum för ögonen?

Hyn runt ögonen har mindre fettvävnad än i resten av ansiktet. Därför är den inte lika elastisk och tunnare, vilket innebär att den förlorar fukt snabbare. Dessutom irriteras ögonpartiet ofta av smink och när vi tar bort sminket: Det är därför det är så viktigt att vårda ögonpartiet extra noga.

I och med att huden runt ögonen är tunnare och har ett högre blodflöde syns även små vener och lymfkärl mer, vilket leder till tydligare mörka ringar i takt med åren som går.

Om du applicerar ditt ögonserum före ögonkrämen lägger sig ögonkrämen som en skyddande film över serumet. Den omsluter de aktiva ingredienserna så att de absorberas bättre av hyn och kan utveckla sin fulla effekt.

Hur applicerar jag ögonserum bäst?

Många ögonserum appliceras med en liten roll-on. Den känns både behaglig och stimulerar blodcirkulationen. Dessutom behöver du inte tänka på doseringen med en roll-on, utan serumet appliceras enkelt exakt där du vill ha det.

Så här applicerar du serum på flaska eller i tub:

  • Om serumet inte har en roll-on droppar du lite serum på fingret och applicerar det på det rena ögonpartiet. Det räcker med en till två droppar eftersom de flesta serum är mycket dryga.
  • Klappa helst in serumet försiktigt så att du inte irriterar hyn i onödan genom att gnida in det.
  • Låt serumet absorberas en liten stund och applicera sedan din kräm.
  • Serumet kan användas både morgon och kväll eller en gång om dagen, beroende på hur torr hy du har. Om du applicerar det innan du går och lägger dig absorberas det perfekt under natten.

Du kan förvara ditt serum i kylskåpet om du vill ha en kylande effekt. Om du har sovit för lite, eller efter en varm sommardag, är den uppfriskande känslan när du applicerar det svala serumet ovärderlig och har en direkt effekt på ditt allmänna välbefinnande.

parfumdreams har ett stort utbud serum för ögonen så att alla kan hitta exakt den produkt som passar deras behov.