Sminkborttagning

129 Artikel
1557
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Sminkborttagning: rätt och lätt

Vår hy behöver vård för att se vacker och felfri ut. Därför ska du avlägsna all makeup noga varje kväll. Varmt vatten kan fungera bra för detta, men för att bli av med alla makeupprester bör du använda någon form av sminkborttagning. Den tar bort alla sminkrester ur porerna och ger hyn lyster.

En sammanfattning av olika sminkborttagningsprodukter

Makeup hjälper hyn att se strålande ut. Den döljer ojämnheter, finnar och rodnader. Var och en som använder smink gör det för att uppnå en viss effekt. Men rouge, läppstift, ögonbrynsprodukter, concealer och annat bör avlägsnas varje kväll. När du befriar hyn från makeup låter du den andas. Då behåller du en smidig hy utan ojämnheter.

  • Rengöringsmjölk: Rengöringsmjölken kommer ofta i en liten praktisk flaska. Produkten är lätt att applicera på hyn med en bomullsrondell. Sedan avlägsnar du makeupen med cirklande, mjuka rörelser. Till sist tvättar du ansiktet med ljummet vatten eller med ansiktsvatten
  • Micellärt vatten: Ett renande vatten som avlägsnar sminket är både skönt och rengör på djupet. Häll lite produkt på en bomullsrondell och torka av allt smink noga. Du behöver inte tvätta ansiktet med varmt vatten efteråt
  • Rengöringsskum: Droppa lite rengöringsskum i handen och arbeta upp ett lödder med lite vatten. Det är ett enkelt och behagligt mjukt sätt att rengöra ansiktet.
  • Sminkborttagningsservetter: Det här är ett praktiskt sätt att avlägsna smink hemma eller när du åker bort. Ta en eller två servetter ur förpackningen och torka av all makeup från hela ansiktet. Sopsortera servetterna när du har använt dem.

En noggrann ansiktsrengöring med ögonmakeup-remover bör ingå i din dagliga hudvårdsrutin. Att vårda hyn innebär att makeup och smutspartiklar avlägsnas. Då täpps den inte igen och finnar bildas inte lika lätt.

Rätt sminkborttagning för din hudtyp

Torr och känslig hy mår bäst av en skonsam vårdrutin. Använd en sminkborttagnings-olja med återfuktande, vårdande ämnen. Dessa ämnen främjar överhudens cellförnyelse och gör att den känns mjuk och skön.

Teknik för dig med torr och känslig hy: Tvätta av rengöringsmjölken eller rengöringsmoussen med ljummet vatten. Tvätta inte med för varmt vatten. Det kan irritera hyn. Använd en spray med termalvatten eller en lätt kräm när du har torkat ansiktet.

Om du har fet eller blandhy behövs en djuprengöring. Den avlägsnar fett och talg tillsammans med sminket. Använd helst en sminkborttagning som sedan kn tvättas av med vatten. En sådan rengörande hudvårdsrutin gör hyn både ren och mjuk.

Teknik för dig med fet eller blandhy: Fördela lite sminkborttagning utan olja och lite vatten över hela ansiktet. Tvätta av produkten noga för att få bort de sista sminkresterna. Ta sedan lite ansiktsvatten för att lugna hyn.

Köp passande sminkborttagning hos parfumdreams

Torr, känslig eller fet hy: Det finns en passande sminkborttagning för alla hudtyper. Se bara till att ta bort allt smink, svett och all smuts varje dag. Då kan överhuden utan problem återhämta sig efter dagens påfrestningar. Avsluta vårdrutinen med en kräm så att hyn kan återhämta sig – för en vacker, jämn hy.