Fuktighetsschampo

157 Artikel
1154
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Återfuktande schampo – det hemliga vapnet mot glanslöst hår

Vill du få mer glans och mjukhet i ditt hår? Det är här som den bästa hårvården kommer in. Återfuktande schampo är första hjälpen för det frissiga och torra håret, som har blivit slitet av styling och sol. Därför är den här produkten ett måste i badrumshyllan.

Hur fungerar ett återfuktande schampo?

Kort sagt: Det släcker törsten hos det torra och skadade håret. Det kan vi tacka främst två ingredienser för. För det första: S.k. fuktgivare, som samtidigt slätar ut hårets fjällskikt. För det andra: Sådana aktiva ingredienser, som stänger in fukten i håret. Samtidigt befriar det fuktgivande schampot noggrant håret från ansamlingar, talg och smuts och gör att det känns fräscht och rent i hår och hårbotten. Följande ämnen ska finnas i en bra produkt enligt INCI-listan:

  • Vatten: Den här universala fuktgivaren finns självklart även i ett näringsrikt schampo.
  • Glycerin: Glycerinets fuktbindande egenskaper hjälper det törstiga håret att stilla sina behov.
  • Panthenol: Slätar ut håret och ger det samtidigt värdefull fukt, som alla hårtyper mår bra av.
  • Sheasmör: Förseglar hårets yta och stänger in fukt i hårets inre del.
  • Hyaluronsyra: Drar till sig vatten som en magnet och binder det i hårets inre del.

Ytterligare en fördel med återfuktande schampon: De är milt rengörande, eftersom fokus ligger på den vårdande effekten. Därför avstår många tillverkare från aggressiva ämnen som sulfater, som kan orsaka irritation i hårbotten De flesta av de näringsgivande schampona passar därför även för människor med känslig hårbotten.

Om ett återfuktande schampo passar för just din hårman, hänger i första hand på vilken hårtyp du har. Ett slätt hår behöver värdefull fukt, men har även andra behov. Lockiga och krulliga hårtyper fullkomligt törstar efter fukt, eftersom fukten snabbare försvinner från hårets öppna fjällskikt.

Hur du använder ett återfuktande schampo

Det är inte alltid mängden schampo som är effektivt. Vid högkvalitativa hårvårdsprodukter räcker det med en liten klick för att få maximalt resultat. När det gäller återfuktande schampo är det bäst att sakta testa dig fram tills du får en perfekt mängd schampo. Ju mer schampo du tillför håret, desto mer tensider blir verksamma. Dessa gör i och för sig att håret blir grundligt rengjort, men är även en belastning för hårbotten.

En felaktig uppfattning: Att ett återfuktande schampo nödvändigtvis måste inarbetas i hårlängderna. I normala fall räcker det fullt ut att schamponera in hårbotten. Det är där som det mesta av ansamlingarna finns. När du sköljer bort schampot kommer det ändå tillräckligt av produkten i längderna, som tar bort rester från stylingprodukter. En grundlig schamponering av ditt hårsvall är för det mesta helt tillräckligt. Undantag är till exempel om du har applicerat hårfärgningsmedel eller har inarbetat alltför många produkter på samma gång.

Förutom detta är det inget mer du behöver tänka på när du använder ett återfuktande schampo. Viktig information om verkningstid står alltid att läsa på tillverkarens flaska. Det är alltid viktigt att noggrant skölja bort produkten ur håret, eftersom rester av produkten annars kan belasta hårbotten.

Återfuktande schampo som grund för glans och mjukhet

Törstar din hårman efter fukt? Hos parfumdreams hittar du intensiv hårvård för behövande hår. Tack vare den praktiska filterfunktionen hittar du snabbt och enkelt lyxiga märken och ett omfattande utbud av naturliga hårvårdsprodukter – som passar varje hårtyp och allt detta till förmånliga priser.