Primer

62 Artikel
563
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Varför en primer hör till basprodukterna

En makalös och fräsch hy – helst under hela dagen! Det som vid titten i spegeln på morgonen ser ut som en perfekt applicerad sminkning, förlorar sin lyster under dagens gång. Puder, rouge och andra produkter lägger sig i de små vecken och ansiktet verkar rynkigt och trött. Det är här som primern sätts in. Du applicerar den över din fuktkräm och drar då nytta av primerns många egenskaper:

  • Förbättrad hudbild: Genom primern blir de grova porerna synbart mindre.
  • Förbättrad hållbarhet: Make-up och dekorativ kosmetika håller sig strålande vacker längre.
  • Färgutjämnande: Med en pigmenterad primer döljs ovälkomna rodnader och skuggor.
  • Mattande effekt: För den feta hyn verkar sminkbasen som en svamp och förebygger oönskad glans.
  • Strålande hy: Speciella pigment reflekterar ljuset och ger hyn en naturlig lyster.
  • Fuktgivande: Primer för torr hy förser din hy med extra mycket fukt, så att du ser fräsch ut under hela dagen.

Primer som sminkbas finns för varje hudtyp. Den utmärker sig med en lätt textur, som är lättapplicerad och smälter samman med konturerna. En extra dos fukt innan du applicerar din foundation skyddar hyn från att torka ut. Det finns alltså ingen anledning att i fortsättningen avstå från en primer.

Upptäck dessa primervarianter

Medan en sminkprimer appliceras på hela ansiktet, är ögonskuggsprimern bara avsedd för ögonlocken. Applicera den med ett finger, så blir ögonskuggsfärgen intensivare och täckkraften förbättrad. Dessutom förhindrar den att ögonskuggan lägger sig i ögonlockens veck och linjer under dagen.

En primer för torr hy förser ditt ansikte med fukt. Effekten blir en spänstigare hy, små veck jämnas ut och stora porer blir reducerade. Den verkar som en mjukgörare. Det blir nu smidigt att därefter applicera foundation. Flagnande hy eller ojämna partier hör till det förgångna.

Ibland behöver ansiktet även lite färgkorrigering, för att hyn ska se jämn ut. Den så kallade CC Primer arbetar med färgpigment. Rodnader i hyn kan t.ex. jämnas ut med en grönaktig ton. En primer med rosa ton motverkar grådaskig och trött hy. Gulaktiga pigment dämpar mörka skuggor under ögonen.

Så här använder du en sminkprimer på rätt sätt

Först rengör du ansiktet med din rengöringsprodukt. Applicera sedan din vanliga dagskräm eller solkräm. Unna din hy att i 5-10 minuter få tid att absorbera produkterna. Då blandar sig inte sminkprimern med de andra produkterna och du får ett jämnare resultat. Nu applicerar du primern i hela ansiktet.

Använd dina fingrar eller en sminksvamp. Lätt cirkelrunda rörelser hjälper till att fördela allt. Se till att inte applicera för mycket bara. Vanligtvis är denna sminkbas mycket dryg. Nu applicerar du din foundation som vanligt.

Handla primer hos parfumdreams

Unna dig en jämn hy och en make-up, som sitter hela dagen. En primer är en måste ha-produkt i din sminkrutin. När du en gång har använt en primer, vill du aldrig mer avstå från den. Det är enkelt att handla en primer: Upptäck en mängd olika varianter för varje hudtyp hos parfumdreams.