Parfymer från Montale

Parfymören Pierre Montale hör med sina kreationer till föregångarna bland moderna och lyxiga doft… Ta reda på mer
344
5/5 baserat på alla kundbetyg

Montale Parfymer

Parfymören Pierre Montale hör med sina kreationer till föregångarna bland moderna och lyxiga dofter. Hans serier och kollektioner hör till de mest välrenommerade dofterna i världen, går hela tiden nya vägar och kombinerar tradition med innovation med säker hand. Han har numera 30 års erfarenhet av branschen. Hans eget märke, som uppkallats efter honom, levererar en mängd lyxiga kreationer som skapar omisskännliga doftbilder. Varje parfym från Montale är ett äkta unikum, levereras i en högkvalitativ flaska och är garanterat värd sitt pris. Ren lyx på huden, som kunnigt skämmer bort sinnena och höjer sig från massorna - det är Montale Paris.

Från Frankrikes hjärta

Varje parfym tänks ut och fulländas var för sig av grundaren till märket, vilket garanterar att den utmärkta kvaliteten på dofterna aldrig sviktar. Denne fransman har samlat inspiration runt om i världen, men i synnerhet i de arabiska länderna och därför har många av kreationerna ett stråk av Orienten. Dofterna förmedlar en känsla av lyx, elegans och stil, vilket gör dem omtyckta även bland kändisar. Ofta litar parfymören medvetet på ett överskådligt antal ingredienser som blandas så kunnigt med varandra att de utvecklar en helt egen, magisk effekt.

Förtrollande dofter och fascinerande lyx

Montale Paris är en unik föregångare inom dofternas värld och samtidigt en möjlighet vid varje tillfälle och varje årstid. Varje parfym lutar sig mot en fond som står sig, en tydlig mellannot och en dynamisk upptakt som gör var och en av dessa kreationer så speciella. Dofterna skapas i hjärtat av Paris, men innehåller en förtrollande magi från hela världen. För alla kvinnor och män som vill skämma bort sitt luktsinne och göra ett garanterat oförglömligt intryck är parfymerna från Montale det perfekta valet.
Visste du redan Innehåll

Montale – en lyxig doftresa världen runt

Redan före grundandet av det egna märket 2003, uppkallat efter honom själv, kunde Pierre Montale blicka tillbaka på över 30 års erfarenhet som en av världens mest exklusiva parfymörer. Denna doftkonstnär hade dessförinnan främst arbetat i Saudiarabien och skapat parfymer i första hand till sina adliga kunder som eftersträvade mycket individuella dofter.

Trots att han nu har återvänt till Paris, präglas Montals doftkreationer av hans djupt rotade kärlek till Orienten, dess dofter, sensuella skönhet och tjuskraft. Numera finns märket representerat världen över vilket visar att Montales exklusiva parfymer, som är komponerade av högkvalitativa ingredienser, är kosmopolitiska och moderna. Trots detta bär de fortfarande vittnesbörd om konstnärens omisskännliga, lätt orientaliska signatur.

Montales dofter, som tillverkas av högkvalitativa ingredienser och huvudsakligen innehåller naturliga essenser, kännetecknas av av sin ovanliga hållbarhet och dito doftspår vilket tydligt skiljer dem från andra dofter. Dofterna från denna parfymör är fylla på minimalistiska men eleganta aluminiumflaskor. Detta gör dem inte bara dekorativa på badrumshyllan och optimala att ha med på resan, det skyddar även det dyrbara innehållet mot ljus och negativ yttre påverkan vilket bidrar till ökad hållbarhet.

Inspiration till sina exklusiva, komplexa och helt ojämförliga dofter, som konstnären alltid komponerar själv, hämtar Pierre Montale numera från hela världen. Men alla har ändå den speciella lätt orientaliska signatur som kännetecknar Montales parfymer. Men tro för den skull inte att det bidrar till att göra parfymerna enformiga, detta märke från Paris har skapat en hel doftpalett som innehåller en passande doft för alla personligheter, årstider och tillfällen.

Damdofter från Montale

För kvinnor som vill skilja sig från mängden och uppskattar en speciell och omisskännlig doft, kan Montale erbjuda flera exklusiva doftlinjer med specialteman. Utöver de rosen- och vaniljpräglade dofterna, betraktas Pierre Montales omisskännliga Aoud-linje som hans mest kända och distinkta doftserie.

Aoud är en värdefull trädharts från som utvinns från örnträdet. Den har i flera århundraden varit en älskad och dyrbar ingrediens i utvalda orientaliska parfymer. Aoud, som kostar mer än guld, har en omisskännlig karaktär som passar perfekt att kombinera med andra element som fruktaromer, vanilj eller blommiga nyanser. Men hartsens orientaliskt-förtrollande flair fortsätter att bilda en doftmässig klangbotten i parfymen och det sägs att aoud har en sexuellt stimulerande effekt.

Från vardagsparfym till dramatiskt överdådig förför även de andra linjerna från den franska doftkonstnären med utvalda kreationer, baserat på aromer från varm och sensuell ambra ända till utsökta och fasettrika fruktaromer.

Herrdofter från Montale

Även herrdofter från huset Montale orienterar sig efter märkets omisskännliga koncept och är indelade i olika doftlinjer. Med inriktning på urbana gentlemän och sportigt eleganta individualister, presenterar märket omisskännliga herrdofter som orienterar sig efter teman som trä, hav, aoud eller kryddor. Med omisskännligt aromatiska förtecken man man här hitta en passande doft för alla personligheter, årstider eller stämningsläge.

Utöver den exklusiva aoud-linjen för män, är det framförallt Montales linje med markanta inslag av trä som tilltalar många av de manliga kunderna. Det är just den maskulint jordiga tonen i Montales trälinje som män uppskattar. Därför följer de gärna med på en resa till mest olika doftvärldar där de kan njuta av komplexa och anspråksfulla kompositioner av tränyanser, fräscht havsvatten, peppar, kardemumma eller viol som konstant låter sig kombineras till nya och speciella doftkompositioner. Montales herrdofter, som alltid är fräscha med en spännande orientalisk touch, bygger på frukt, ambra eller kryddor och går från blommigt sensuellt till kärva tränyanser.

Unisexdofter från Montale

Utöver det klassiska dam- och herrsegmentet har Montale sedan 2003 lyckats skapa ett spännande och mångfasetterat sortiment av unidexdofter som kan användas av både män och kvinnor. Både män och kvinnor kan i lika hög grad låta sig förtrollas av de mest olika influenser: från fruktaromer, blommiga nyanser till marina toner. Beroende på bärare får dofterna ständigt en ny och överraskande karaktär.

Liksom alla dofter från Montale innehåller även de utsökta kompositionerna i unisexserien en extra hög doftkoncentration. Därigenom övertygar de inte bara genom de vanliga, delvis fräscha och delvis överdådiga kompositionerna, utan även med en lång hållbarhet och ett mycket utpräglat doftspår.

En doft från Montale blir därmed en exklusiv, intensiv och omisskännlig njutning, som både män och kvinnor i lika hög grad kan använda för att avnjuta en smula orientalisk lyx och en stimulerande doftresa världen runt.