Schampo

877 Artikel
18216
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Schampo för ett välvårdat och rengjort hår

Många kvinnor lägger stor vikt vid att unna sig den bästa hårvården. Men vid sidan av balsam, leave-in- och andra hårkurer är ett passande schampo det som är mest försummat inom detta område. Hårschampot är själva grunden för ett friskt och följsamt hår. Det är först när alla ansamlingar regelbundet och noggrant avlägsnas, som vitaminerna och näringsämnena kan börja sitt värdefulla arbete. Om du hittar ett bra schampo för din hårtyp, kan det ofta förändra allt för hela din hårvårdsrutin.

Hur fungerar ett schampo?

Ett schampo rengör grundligt hår och hårbotten. Det är de så kallade tensiderna som gör grundjobbet. Dessa tvättaktiva substanser löser upp fett och andra ansamlingar och ser till att all smuts enkelt sköljs bort med vattnet. Dessutom innehåller schampot även andra substanser, som är anpassade efter respektive hårvårdsbehov:

  • : Det färgade håret förlorar gradvis sin färg efter varje hårtvätt. I speciella färgschampon finns det ämnen som fräschar upp färgen och bevarar färgglansen längre. Toningsschampo fräschar å andra sidan upp färgen med sitt innehåll av färgpigment.
  • Schampo för fett hår: Förutom fräscha komponenter som citron innehåller dessa schampon t.ex. naturliga leror, som kan reglera hårbottens talgproduktion.
  • Schampo för mjäll: Mjällschampon lugnar och tillför näring till hårbotten. Klådan i hårbotten minskar och det gör även flagorna.
  • Schampo för torrt hår: Alla som tvättar hårmanen med ett återfuktande schampo med aloe vera, glycerin eller hyaluronsyra, vårdar håret redan vid rengöringen.

Torrschampo är ett undantag bland de övriga schampona, eftersom du använder det utan vatten. Det är bara att spreja mot hårrötterna, så absorberar det överflödigt fett från håret. Det sker genom stärkelsehaltiga ämnen. Den här varianten är perfekt, när tiden inte räcker till för en riktig hårtvätt med ett bra schampo.

Vilket är det bästa schampot?

Det beror på din hårtyp och på vilken vård ditt hår behöver. Schampo för lockigt hår förser din svallande hårman med nödvändig fukt som ger mer stuns till lockarna. Även det vågiga och krulliga håret drar nytta av schampots närande egenskaper. Om du använder olika stylingprodukter samtidigt, räcker det ofta inte med en normal hårtvätt. Ett djuprengörande schampo innehåller ytterligare tensider, som noggrant avlägsnar alla ansamlingar. För att undvika skador på håret, bör du dessutom unna ditt hår en närande hårmask.

Silverschampo har utvecklats speciellt för grått hår och ger sådant hår en attraktiv glans. Dessutom kan detta schampo ta bort de oönskade gula tonerna på blonderat hår.

Köp schampo hos parfumdreams

Vårda ditt hår på optimalt sätt genom att välja ett schampo som passar just ditt hår. I parfumdreams webbshop hittar du med hjälp av den praktiska filterfunktionen snabbt den bästa produkten för din hårtyp.