Bestseller

Parfym från Lacoste

Firman Lacoste grundades av en ren tillfällighet av René Lacoste, som var en framgångsrik tennisspel… Ta reda på mer

Lacoste Parfym

Firman Lacoste grundades av en ren tillfällighet av René Lacoste, som var en framgångsrik tennisspelare i mitten av 1920-talet. Under historiens gång har Lacoste inte bara designat träningskläder utan även de typiska pikétröjorna, vanliga tröjor, t-shirtar, byxor, blusar, jackor och kappor, samt hattar, väskor och till och med paraplyer. Till skillnad mot andra premiummärken så använder Lacoste till stor del okända ansikten i sin reklam för att markera närheten till vanligt folk. Sedan ett tag tillbaka har märket även sina egna dofter.

Visste du redan Innehåll

Lacoste-parfym – en krokodilklassiker

René Lacoste, tennislegenden från Frankrike, fick sitt smeknamn och senare varumärke ”krokodilen” på grund av ett vad. Som belöning för en seger samma dag hade en teamkollega utlovat en väska av alligatorläder. Nu förlorade han den aktuella matchen, men fick på grund av sin sammanbitna envishet ändå behålla smeknamnet „krokodilen”. Tydligen tycks han ha gillat det, för sedan gjorde han krokodilen till sitt varumärke när han 1933 grundade sitt företag med namnet LACOSTE. Pikétröjan var det första och förmodligen det mest välkända klädesplagget som han till att börja endast skapade för sig och för tennissporten.

Mode och parfym – från huset Lacoste

Numera tillverkas saker på olika licenser för namnet Lacoste. Dit räknas inte bara kläder och skor utan även parfym för män och kvinnor liksom andra kosmetiska produkter. Framförallt damdofterna är mycket populära. Det är framförallt deras blommiga ingredienser som gör dem så omtyckta. Toppnoten kan t.ex. bestå av freesia, en ljuv men samtidigt kryddig doft. Doften „Pour Femme Eau de Parfum Spray” från Lacoste, som kan köpas i vår onlinebutik, är en omtyckt doft vid sommartemperaturer, hemma eller på semester. Den har en mellannot av heliotrop, hibiskus och jasmin och basnoten av sandelträ, rökelse och ceder gör doften uppiggande fräsch och kryddig. Denna Lacoste-parfym är mycket omtyckt och kan därför med fördel ges bort som presentset tillsammans med kroppskrämen. Under årens lopp har Lacoste låtit tillverka en rad olika parfymer och kroppsvårdsprodukter, samtliga pryds förstås av varumärket, en krokodil. Flaskorna och behållarna är individuellt designade för att matcha produkten. Herrdoften „Lacoste Red Eau de Toilette Spray” har en rödfärgad flaskbotten som ändras till en fräscht ljust vattenblå nyans längre upp på flaskan. Här lyfts manligheten fram, doften är blommig med inslag av trä och förmedlar en äventyrlig, uppiggande och maskulin karaktär. Toppnoten utgörs av doften av äpplen, vilken man förnimmer direkt vid den första spraypuffen. När toppnoten har avdunstat gör mellannoten entré. Hos „Lacoste Red” är det jasmin, ceder och trä som förmedlar den maskulina karaktären.

Hjärtat i Lacostes parfymer

För att du ska kunna hitta din favoritdoft har vi listat aktuell information beträffande toppnot, mellannot och basnot för alla parfymerbjudanden. Tänk dig bort och sväva iväg i tankarna i en värld av doftämnen och låt dina personliga önskemål flöda in. Mellannoten är den som dröjer sig kvar länge och det är denna som utgör parfymens faktiska karaktär. Den finns också fortfarande kvar när de första intrycken har dunstat bort. Det är mellannoten som förvandlar parfymen till din personliga ledsagare, ja till och med till ett personligt signum. De eteriska oljorna dröjer sig kvar länge på huden och du kan välja bland en nästan oändlig mångfald.