Spara 22%* + 10%*** med Premium

Menu

Parfumdreams

Handdesinfektion

5 Artikel

Handdesinfektion – så lyckas du med din handhygien

En god handhygien handlar inte bara om att tvätta händerna med tvål och vatten. Der är bra att också använda en handdesinfektion, till exempel handsprit, regelbundet för att ta bort osynlig smuts i form av bakterier eller virus. Förutom förkylningar kan dessa även orsaka mag- och tarminfektioner. Majoriteten smittämnen sprids via droppsmitta eller med våra händer. Det är inte så konstigt. Vi använder ju händerna för att plocka upp föremål, öppna dörrar och hälsa.

En bra handdesinfektion främjar handhygienen

En omsorgsfull och noggrann rengöring är avgörande för vår handhygien. Det är klokt att tvätta händerna regelbundet. Inte bara i förkylningstider, utan även under sjukdomsvågor som uppstår under hela året. För att bli av med alla smittämnen är det förnuftigt att komplettera handtvätten med en handdesinfektion.

  1. Tvätta händerna: Det är bra att tvätta händerna innan du använder handdesinfektion. Tvätta då händerna under rinnande vatten och en handtvål med passande pH-värde. Litet tips: Räkna långsamt till 20 – det är den perfekta tiden för att du ska hinna tvätta alla delar av händerna och för att tvålen hinna verka.
  2. Torka händerna: Du måste torka båda händerna ordentligt för att desinfektionen ska lyckas. Händerna måste vara torra för att handspriten ska kunna fördelas optimalt och för att du kan känna om du har missat någon del.
  3. Desinficera händerna: När händerna är helt torra är det dags att använda desinfektionsmedlet. Om du använder gel räcker det ofta med en klick alcogel, som är stor som en hasselnöt, och massera in den i händerna mjukt och noggrant. Tänk på att det inte bara är handflatorna som ska desinficeras, utan även området mellan fingrarna.
  4. Fingertoppar och naglar: Det räcker dock inte att bara applicera handsprit på handflatorna och handryggarna. Fingertopparna och naglarna ska också gnidas in med handspriten. Då har du desinficerat hela handen ordentligt.

Ha alltid handdesinfektionsmedlet i badrummet för att skapa en fungerande rutin. Handspriten finns alltid tillhands i en praktisk pump eller flaska och är redo att användas direkt när du har tvättat händerna.

Handsprit är en ren rutin

Vi glömmer ofta att desinficera händerna. Och då är det ändå extra viktigt att rengöra och skydda händerna i förkylningstider. Om vi gnuggar oss ansiktet med fingrarna eller stoppar mat i munnen med händerna kommer bakterier och virus med all säkerhet in i kroppen via svalget eller luftvägarna. Det är därför enormt viktigt att regelbunden handtvätt och en bra handsprit blir en naturlig del av vardagen för att skydda dig mot infektioner på bästa möjliga sätt.

Gå tillväga på samma sätt för att desinficera händerna som för att tvätta händerna. Du tvättar då den ena handen med den andra. Se dock till att handspriten eller desinfektionsmedlet gnids in i händerna tillräckligt länge. Det ska ta mellan 5 till 10 sekunder. Om handdesinfektionen torkar ut händerna för mycket kan du använda en näringsrik handkräm eller en handmask efteråt. De tillför huden näringsrika ingredienser och förebygger hudirritation, rodnad och torr hud.

Köp högkvalitativ handdesinfektion hos parfumdreams

När du har varit på toaletten, snutit dig och efter kontakt med avfall ska alltid tvätta händerna och använda en handdesinfektion. Du hittar ett brett urval olika produkter ändamålet på parfumdreams. Då kombinerar du enkelt hygienåtgärden med din dagliga vårdrutin.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 24.06.2024.

******Premium-rabatten gäller inte på presentkort. Alla övriga villkor finns på www.parfumdreams.se/parfumdreams-premium

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube