Marc Jacobs parfym

279
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Marc Jacobs parfym: Ett sinnenas fyrverkeri

Marc Jacobs-parfymer visar våra näsor, varför denna New York-bo är så uppskattad av miljoner av fans över hela världen. Även om Marc Jacobs i sin ungdom gjorde stora rubriker med sitt polysexuella mode, är det hans dofter som alltjämt har en dominerande plats bland kvinnorna. Marc Jacobs står för livliga doftkompositioner, som är lika varierande som välbalanserade i sitt uttryck.

Följande dofter från Marc Jacobs är särskilt populära:

  • Marc Jacobs Daisy: Den här doften finns både som eau de toilette och eau de parfum från Marc Jacobs. Den fruktiga, fräscha blandningen är den perfekta nybörjardoften för unga kvinnor, som börjar upptäcka sina personliga favoritdofter bland parfymvärldens universum. I toppnoten finns grapefrukt och jordgubbar som övergår i de klassiska blomnoterna viol, gardenia och jasmin innan de mjukt klingar ut i mysk, ljusa träslag och vanilj.
  • Marc Jacobs Perfect: Vi är alla perfekta skapelser. Denna blommiga parfym från Marc Jacobs står för självacceptans och optimism. Den förkroppsligar Marc Jacobs eget motto, som är: “Jag är perfekt som jag är.” Designern har därför låtit tatuera in ordet ”Perfect” på sin handled. Den här doften öppnar upp med en komplex blandning av påsklilja och rabarber som sedan mjukt rundas av med noter av mandelmjölk och cashmeran.
  • Marc Jacobs Daisy Love: Denna eau de toilette från Marc Jacobs benämns även som “so sweet”. Doften presenterar sig verkligen som en jättegod dessert, som stimulerar alla finsmakares näsor. Parfymen sprider gott humör redan i upptakten, när aromen av vita hallon förenar sig med bergamott och hjortron. Tusensköna och jasminmjölk förvandlar den sprudlande upptakten till en sockersöt upplevelse, medan mysk och iristrä tillför en behövlig komplexitet.

Flakongerna som rymmer parfymerna från Marc Jacobs är lika extraordinära och sorglösa som dofterna. De pryds av storslagna blommor, stjärnor och rosetter, som drar blickarna till sig.

Parfym från Marc Jacobs för de unga och de som är unga i sinnet

Marc Jacobs lyckas som en av de få stora modeskaparna med att alltid skapa kollektioner som ligger nära tidsandan. Marc Jacobs damparfymer och hans mode går sedan årtionden tillbaka hand i hand. New York-bon har inte alltid haft det så lätt. Det sägs att hans mamma brydde sig så lite om honom, att han tidvis växte upp hos sin mormor. Han visade redan tidigt att han hade talang, vilket bl.a. gjorde att han 1987 blev den yngste designern som fick modepriset Perry Ellis Award av the Council of Fashion Designers of America, som utdelas i syfte att stödja nya designtalanger.

Sedan dess har Marc Jacobs byggt upp sitt imperium med hårt arbete och handlingskraft. I mitten av 90-talet presenterade han sin första kollektion under sitt eget namn. Han jobbade som designer för Louis Vuitton från 1997 till 2013. Samtidigt ägnade han en stor del av sin kreativitet till parfymer. Även om han framför allt är känd för damparfymer, har Marc Jacobs även komponerat parfymer för män.

Beställ Marc Jacobs parfymer till förmånliga priser

Det finns ett stort urval av eau de parfum och eau de toilette från Marc Jacobs hos parfumdreams. Han skapar numera ett mode som suddar ut gränserna mellan könen och vi ser fram emot framtida dofter som motsvarar denna modefilosofi. Visserligen är Marc Jacobs damparfymer idag fortfarande obeskrivligt feminina – men vem har sagt att bara kvinnor får lov att dofta sött?