Smink penselset

34 Artikel
6
5/5 baserat på alla kundbetyg

Sminkborstset för perfekt makeup

Ett borstset är det idealiska hjälpmedlet för att applicera all typ av makeup. Rätt borste för varje produkt gör att du kan använda foundation, ögonskuggor och rouge sparsamt och tona ut dem på ett proffsigt sätt. Dessutom kan ett förstklassigt sminkborstset enkelt tvättas och torkar sedan snabbt.

Det specifika med borstset

Urvalet på marknaden är enormt, när det gäller borstset för makeup. Det är naturligtvis viktigt att setet innehåller så många borstar som möjligt som du faktiskt behöver i din sminkrutin. Dessutom finns det speciella set, som är fokuserade på ett område – till exempel set med borstar för ögonen eller för huden. Eftersom urvalet är så stort passar borstset särskilt bra för nybörjare i makeupvärlden. De erbjuder ett stort urval till ett fantastiskt värde för pengarna.

Borstset för makeup: Vilken borste ska användas till vilket smink?

Borstar för foundation i borstset bör vara breda och inte platta och mjukt rundade. Då kan makeupen tonas in i den naturliga hudtonen. Helst ska foundation först fördelas lätt med fingrarna och sedan duttas in noggrant med borsten. Undvik cirklande rörelser, eftersom det kan leda till ränder. För rouge är en så kallad konturborste, som är lätt snedställd, perfekt. Den gör det enklare att tona in produkten i huden för ett sömlöst resultat. Makeupen ser extra harmonisk ut om du betonar kindben, hårfäste och hakans kant med rouge. För att få en smalare näsa kan du applicera lite mörkare rouge längs sidorna av näsryggen. En fjäderformad borste eller stor rundad borste är perfekt för att applicera puder.

För läpparna passar en smal platt borste, som man kan använda för att arbeta in läppstiftet i läpparna och även för att rita exakta konturer. För ögonskuggor är mindre borstar i olika former perfekt. En snedställd borste gör det även enklare att tona ut ögonskuggor. För borstset för ögonskuggor är det bäst att använda separata borstar för olika färger. Borsten för eyeliner bör vara mycket fin och spetsig. När du ska välja rätt sminkborstset är det dock inte bara de enskilda borstarna som är viktiga. Setet bör även ha en tilltalande design, så att det blir kul att använda det. En behållare eller ett ställ gör att du alltid har ordning på ditt smink.

Sminkborstset med syntetiska borstar eller djurhår?

När du ska välja borstset för makeup är den stora frågan borsthåren: Djurhår eller syntethår? En borste med äkta hår anses av många makeup-proffs som perfekt för pudrig makeup. Det finns dock de som hävdar motsatsen. Äkta hår kan inte fästas lika tätt som de syntetiska alternativen och tar därmed upp mindre produkt. Syntetiska borstar i borstset utnyttjar inte djurvärlden och har samma egenskaper vid applicering. Parfumdreams erbjuder ett stort sortiment av makeup-borstset för alla behov och budgetar.