Hair gel

64 Artikel
223
5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårgelé: Glänsande stadga för kort och långt hår

En av klassikerna bland hårstylingprodukterna är hair gel. Framför allt det korta håret går att forma bra med denna produkt. Även hållbarheten är oslagbar. Men även vid styling av långt hår kan hårgelé vara en utmärkt produkt att använda. Den ger bättre stadga och tämjer både separata hårstrån och hela partier.

Så här använder du hårgelé på rätt sätt

För att få den stylingeffekt du vill ha med hårgelé krävs det en viss övning. Om du använder för lite håller frisyren inte önskad form och om du använder för mycket, kan håret se fett ut. För att använda rätt mängd hårgelé rekommenderar vi följande steg:

  • Håret ska antingen vara nytvättat och fortfarande fuktigt eller fuktas med en sprayflaska med vatten – då blir det lättast att fördela produkten.
  • Beroende på hårlängd, tar du en hasselnöts- till valnötsstor klick och gnuggar produkten mellan handflatorna. För hårgelé är det vanligtvis ju mindre desto bättre som gäller!
  • Nu fördelar du produkten jämnt i håret. Använd inte för mycket hårgelé i topparna, eftersom de då tyngs ner. Så... Fördela först vid hårfästet, arbeta sedan in produkten i topparna och forma håret när det inte finns så mycket gelé i handflatorna längre.

För att få bort hårgelén ur håret igen, ska du tvätta det med schampo. Visserligen går det att kamma ur gelén, men ofta stannar det då kvar vita små partiklar, som liknar mjäll, i håret. Dessutom får du en klibbig känsla i håret om du inte tvättar ur hårgelén.

Vilka looker skapar man med hårgelé?

För en stram, bakåtkammad look kammar du bak håret efter att ha arbetat in hårgelén. Det gör du bäst med en hårborste med mycket tunna borst.

Vågigt och lockigt hår går bra att tämja med hårgelé för lockar. Lockarna får då stadga och hållfasthet och behåller samtidigt en naturlig stuns. Med en speciell hårgelé för lockar blir de även mer definierade. Hårgelén förhindrar dessutom frisseffekten, så att lockstrukturen kommer bättre till sin rätt.

Vilken är den bästa hårgelén?

Den bästa hårgelén är en som passar de personliga behoven, som är olika från hårtyp till hårtyp. Värt att tänka på är att handla en produkt som inte innehåller silikoner och doftämnen. Även en hårgelé utan alkohol rekommenderas, eftersom alkohol torkar ut håret.

Hårgelé kommer i tub, pumpflaska och på burk. Tuberna är extra praktiska, eftersom gelén inte torkar ut i dem. Pumpflaskor underlättar användningen, eftersom båda händerna blir fria och det alltid går att pumpa ut lite mer gelé utan att kladda ner förpackningen.

Handla hårgelé i parfumdreams webbshop

Den bästa hårgelén för din hårstruktur hittar du som regel först när du har testat några produkter. I slutändan har varje hårgelé olika egenskaper och för att hitta en produkt som uppfyller behoven för just ditt hår och som ger det stylingresultat du vill ha, måste du testa olika varianter. Hos parfumdreams hittar du ett stort urval av hårgeléer som du kan beställa till förmånliga priser.