Ansiktsoljor

71 Artikel
229
5/5 baserat på alla kundbetyg

Ansiktsolja: välgörande hudvård för alla hudtyper

Regelbunden hudvård är inte bara välgörande för vår hud, utan är även bra för vårt välbefinnande och självförtroende. Om vi regelbundet ägnar tid åt oss själva förstärks vår kroppsmedvetenhet och vi känner oss lugnare även i stressiga situationer. En ansiktsolja är därför ett perfekt komplement. Den bidrar till att bibehålla hudens naturliga skyddskraft och får oss att stråla hela dagen lång.

En välvårdad ansiktshy får oss att se yngre ut och ger fräschör. Vilken tur att det finns en passande ansiktsolja för varje hudtyp. Det är inte bara positivt för huden, utan även för själen. De flesta ansiktsoljor har en angenäm doft som ger en perfekt start på dagen.

Välgörande och lugnande: Ansiktsolja för oren hud

En ansiktsolja är även lämplig för oren hud. Den ger huden fukt och täpper därmed inte igen porerna. Dessutom går den snabbt in i huden. Därför är den idealisk för morgonrutinen – på bara några minuter är du redo för dagen. Ansiktsoljorför oren hud passar för dessa hudtyper:

Ansiktsolja för oren hud är bra, eftersom tilltäppta porer ofta leder till inflammation. Därför lägger tillverkarna av dessa oljor stor vikt vid inflammationshämmande ingredienser. De både lugnar och fräschar upp huden.

Fuktgivande ansiktsolja för torr hud

Många miljöfaktorer leder till att vår hud blir torr med tiden. Om vi utsätts för mycket stress i vardagen syns det ofta tydligt på huden. Men även faktorer som solljus, partiklar, rökning eller ohälsosam kost bidrar till att vår hud förlorar fukt.

För många är därför ansiktsolja för torr hud att rekommendera, eftersom den ger ansiktet intensiv fukt och gör att huden återfår sin lyster. Efter appliceringen känns huden välvårdad, utan att för den skull kännas fet.

Tips för användning av ansiktsoljor

För att ansiktsoljan ska ha full verkan måste huden vara väl rengjord innan. Det räcker oftast att använda några få droppar av vätskan från de flesta märkesprodukterna. Information om rätt dosering finns i tillverkarens anvisningar på förpackningen. För mycket ansiktsolja på huden kan efterlämna en oljig hinna, och därför är det viktigt att använda korrekt mängd.

Ansiktsoljan ska masseras in mjukt med fingrarna i den ännu lätt fuktiga huden. Du bör undvika ögonpartiet och området runt munnen för säkerhets skull. Ta bort eventuella rester med en mjuk duk. På så sätt absorberas ansiktsoljan i huden på bästa sätt.

Många inkluderar sin favoritolja i morgonrutinen. Huden förses då med de värdefulla verksamma ämnena, får en fräsch och energisk lyster. Dock finns det även ansiktsoljor som ska appliceras innan du lägger dig och verka över natten. Det bästa är naturligtvis en kombination av båda varianterna.

Vårt extra tips: Inte bara ansiktet behöver hudvård. Även halsen och dekolletaget är utsatta för miljöfaktorer och behöver bra vård. Dessutom bidrar de i lika hög grad till ett välvårdat och ungdomligt utseende. Därför rekommenderas att du inkluderar dessa partier i din hudvårdsrutin. Den känsliga huden på dessa kroppspartier gynnas av den skira texturen hos förstklassiga ansiktsoljor.

Beställ ansiktsoljor online hos parfumdreams

Hos parfumdreams hittar du en mängd ansiktsoljor från välrenommerade tillverkare som BABOR, Primavera, Biotherm, Lavera och Dr. Scheller. Tack vare olika kombinationer av verksamma ämnen finns en passande ansiktsolja för alla hudtyper.