Hårvax

66 Artikel
800
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Naturlig look och flexibilitet med hårvax

En av de populäraste stylingprodukterna för håret är hårvax. Till skillnad mot hårgelé och spray blir håret mer flexibelt av vax, utan att förlora sin form. Vax stelnar inte helt i motsats till gelé.

Hårvax stylar håret mjukt och ger det en naturlig look. Med hårvax i håret går det utan problem att stryka genom håret med händerna – håret behåller sin form och förblir perfekt stylat.

Med hårvax ser looken ofta så naturlig ut, att det vid första anblicken inte går att se att håret är stylat med en produkt. En wet-look som är skapad med t.ex. hårgelé går inte att skapa med hårvax, vaxet tillför snarare en matt glans.

Hårvax: Vårdande ingredienser för ett vackert hår

Alla hårvaxprodukter innehåller förutom ingredienser med formande egenskaper även vårdande ämnen, som stärker håret och förser det med fukt. Sheasmör och arganolja förekommer därför ofta i hårvax. Ofta finns det även doftämnen tillsatta, som får ditt hår att dofta gott. Vill du hellre ha en produkt utan doftämnen, kan du titta närmare på ekologiska hårvax. Den här produkten kommer för det mesta även utan parabener och silikoner.

Hårvax passar extra bra för kort hår, men även det långa håret går att styla punktvis med hårvax. Det finns hårvax även för lockigt hår som accentuerar lockarna, vårdar, gör dem stunsiga och ser till att de behåller formen.

Tips för användning av hårvax

Ta en önskad mängd hårvax och gnugga det mellan händerna. Vaxet, som till att börja med har en fast form, blir nu mjukt och fördelas sedan perfekt i håret. För att lyckas med stylingen, är det bäst om du applicerar hårvaxet i handdukstorkat hår. Applicera vaxet först vid hårfästet och fördela det därefter undan för undan i topparna. Då får du det bästa resultatet.

Det speciella med hårvax: Om du efter några timmar efter appliceringen vill ändra frisyren något, går detta utan problem med hårvax. Det håller sig flexibelt och formbart, utan att klibba. På så sätt slipper du att ställa dig under duschen efter en lång dag på kontoret, för att kunna styla håret i en ny frisyr. Ställ dig bara framför badrumsspegeln och ändra looken, så är du redo att möta kvällen.

Innan du går till sängs kan du kamma vaxresterna ur håret eller snabbt tvätta igenom det. Men om du nu lägger dig med vax i håret är inte heller det något problem, förutom att håret ser lite vildrufsigt ut nästa morgon, eftersom håret formar sig under natten och då gärna står åt alla håll.

Vilka effekter uppnås med hårvax?

Hårvax kan forma ditt hår i stort sett hur du vill. Det kan:

  • Tämja krulligt hår.
  • Skapa volym, när vaxet sakta inarbetas från hårfästet till topparna.
  • Reducera volym, genom att forma det platt.
  • Ge platt hår mer stadga.
  • Ge struktur och få frisyren att hålla.

Hårvax är alltså en äkta allroundprodukt. Det är mest använt av män, men även kvinnor bör ge denna stylingprodukt en chans.

Handla hårvax hos parfumdreams

Upptäck hårvax hos hårvårdsprodukter i webbshopen!