Parfymer från Escada

Namnet Escada står för lyx och elegans samt haute-couture-mode till rimliga priser. Det är detta som… Ta reda på mer
60
5/5 baserat på alla kundbetyg

Escada Parfymer

Namnet Escada står för lyx och elegans samt haute-couture-mode till rimliga priser. Det är detta som har gjort Escada till världsberömt namn. År 1976 grundade den svenska modedesignern Margaretha Ley (död 1992) och hennes make Wolfgang Ley lyxmärket "Escada – sportliche Eleganz", som sedan 1980 bara heter Escada. Även i kosmetikabranschen har namnet Escada lyckats etablera sig. Sedan starten har företaget utökat sitt produktutbud avsevärt. Nu ingår även en kollektion för barnmode, smycken, skor, lädervaror, väskor och självklart även en parfymkollektion som gett företaget en hög aktning också inom parfymindustrin.
Visste du redan Innehåll

Escada – förstklassigt och exklusivt

Företaget Escada kan blicka tillbaka på en lång och anrik, men även ovanlig företagshistoria. Företaget grundades redan 1976 av en tysk företagare och en svensk toppmodell. Namnet Escada kommer för övrigt från en galopphäst, som de båda grundarna uppenbarligen kände en särskild anknytning till. Förutom dammode i olika stilriktningar erbjuder Escada även smycken och parfymer. Escada är ett premiummärke som återspeglar den speciella lyx som extra prominenta personer så gärna omger sig med. Så det var inte så konstigt att det framförallt var personer i dessa kretsar som utgjorde målgruppen för de kläder och accessoarer som det nygrundade företaget skapade.

Escadas parfymer – minst lika förstklassiga och ovanliga

Sedan 1990 tillverkar Escada kosmetika och parfym för kvinnor. Just på detta område tycks de ansvariga vara mycket kreativa. Under de senaste 20 åren har man skapat inte mindre än 40 parfymer. Redan de första utgåvorna gjorde succé och räknas idag som klassiker eftersom de fortfarande säljs. Dit räknas Escada Magnetism, vars signalröda färg drar blickarna till sig. Och givetvis fullkomligt ryker denna eau-de-parfum av sensualitet och erotik, något som flaskans färg signalerar tydligt och klart. Framförallt den officiella reklamen signalerade tydligt att eau-de-toilette-versionen av parfymen stimulerar till drömmar. Det är en orientalisk parfym, med en toppnot av kryddiga frukter som ananas, svarta vinbär och honungsmelon. I mellannoten finns magnolia, iris och freesia, också i form av essenser med en egensinnig och närvarande doft. I basnoten hittar vi dessutom sandelträ, mysk och patchouli vilket förvandlar den blommigt fruktiga cocktailen till en mycket speciell orientalisk doftcocktail. Vill du testa denna doft? I så fall kan vi rekommendera vår prova-på-storlek på 25 ml. Om du redan är bekant med parfymen och tycker att den är helt oumbärlig, beställer du storleken på 75 ml istället! Especially Escada ist finns i olika utföranden. Den finns som Elixier Intense, som har berikats med trolska inslag av bulgarisk ros. Den kraftfullt ceriserosa parfymen tappas på en vacker flaska med guldfärgad kork. Denna parfym övertygar med en doftkoncentration på 20 %. Ros, patchouli och söt, aromatisk vanilj både berusar och fascinerar. Escada Especially Delicate är mjukare och mindre kraftfull, vilket avslöjas redan av dess skirare roséfärg. Den bjuder på en fantasifull och lätt blommig doft. Även här återfinns rosenessenser, som framhävs av en fruktig klangbotten. I basnoten ansluter kryddiga dofter vilket ger en exklusiv blandning som avrundar denna parfym på ett fulländat sätt.

Escadas sommardofter

Varje år presenterar Escada en ny sommardoft som berikar sortimentet av klassiska Escada-parfymer. Escadas så kallade Summer Edition är som en liten semester från vardagen. Escada Turquoise Eau de Toilette Spray 50 ml är fruktig och fräsch, mycket subtil och just därför extra behaglig när sommarhettan slår till. Även Escada Joyful och Joyful Moments är parfymer som ofta används av unga kvinnor, av självsäkra kvinnor och av kvinnor med en livsbejakande inställning. Alla dessa parfymer förkroppsligar en livfull lätthet som stimulerar sinnena.