Cerruti Parfym

Nino Cerruti, som i modebranschen är känd för att vara en briljant avantgardist och affärsman, föddes år 1930 och designade sin första egna herrkollektion i slutet av 60-talet. Företaget blomstrande inom ett par veckor och förvandlades från ett litet textilföretag till ett internationellt ansett modemärke och designercentrum med namnet "Cerruti 1881“. Från och med mitten av 70-talet skapade han även mode för kvinnor och även kläder för filmer. Varumärket har också lanserat skrivset, lyxiga accessoarer och mycket unika parfymdofter.

Visste du redan Innehåll

Cerrutis parfymkoncept

Modekonceptet återspeglas även i parfymerna, för dofterna bär delvis namnen från Cerrutis modecentrum. Modeskaparen grundade sitt företag på 60-talet, men hans designer är lika efterfrågade än idag och modehuset erbjuder nu en mångfald av produkter. Många av artiklarna från Cerruti kan kombineras till en heltäckande serie av vårdande produkter för badrummet. Populära artiklar från detta märke är bland annat

 • Shower Gel
 • After Shave
 • Deodorant
 • Body Lotion
 • Eau de Toilette

Cerrutis smakfulla dofter kommer framförallt i färgen rosa. Endast deodoranten för män finns i en skir grön färg. Alla artiklar tillhör den klassiska serien 1881. Den prisklass som Cerrutis artiklar ligger i är inte för exklusiv. Ändå har dofterna en tilltalande utformning och känns exklusiva.

Artiklar från Cerruti för män

Cerrutis eau-de-toilette-spray vid namn 1881 innehåller endast ett fåtal, men intensivt doftande, komponenter. Toppnoten är mycket klassisk med bergamott, i en komposition med svarta vinbär och cypress. Denna doftnot dunstar dock snabbt bort. Därefter följer en citrondoft med inslag av trä. Under denna ligger en mellannot som dröjer sig kvar länge med komponenterna patchouli och ylang ylang. Detta ger doften en i det närmaste enkel framtoning. Basnoterna i denna sammansättning är precis lika klassiska med doftnoterna

 • trä,
 • mossa och
 • sandelträ.

Detta ger parfymen en intensiv naturlighet. Samtidigt har Cerruti även en mycket maskulin, enkel men ändå intensiv framtoning. Men doften vill däremot inte fresta med kryddiga inslag. Med denna doft satar Cerruti mer på effekten av frukt, blommor och trä.

Artiklar från Cerruti för kvinnor

Även kvinnorna som väljer Cerruti doftar lika gott och intensivt. För dessa erbjuds en intensiv kroppsvård via en lotion, härlig duschgel och ljuvlig eau-de-toilette. Cerrutis komposition består av dofter som ger kvinnan en utstrålning av naturlighet, självförtroende, kvinnlighet och elegans. I toppnoten finns många separata dofter. Dessa består av

 • freesia,
 • mimosa och
 • viol.

De skira blommorna svävar mjukt över doftytan. De får sällskap av den mer intensivt doftande jasminen och apelsinblomman i mellannoten. Basnoten består av endast av en doft: trä. Även när det gäller damdofter har Cerruti en enkel profil och använder en mångfald av dofter för att uppnå en exklusiv sammansättning. Effekten här, liksom i modet, bygger på enkelhet och stil.

Cerrutis helhetseffekt

En del av Cerrutis flaskor har medvetet rundad och mycket harmonisk look. Detta betonas också av färgsättningen. Cerruti är definitivt inte modern, utan bygger hellre vidare på en lång tradition. Det är kanske något som inte bör prägla intrycket av en modeparfym. Men helhetsupplevelsen blir ändå elegant, eftersom ett fint silverband eller en satinerad look ibland pryder flaskorna. Cerruti själv har en självklar och självsäker framtoning. Denna dofts särprägel ligger i dess enkelhet. Den rymmer inte en massa påträngande komponenter, utan präglas av många naturnyanser. Kvinnorna doftar lite blommigt medan männen sprider en doft av mossa, trä, citron och endast diskret av blommor.