Hårpuder

13 Artikel
6
5/5 baserat på alla kundbetyg

Hårpuder: Stylingklassiker med många olika effekter

Under slutet av 1700-talet var hårpuder uppskattat framför allt vid det franska hovet – och idag upplever denna hårvårdsprodukt en renässans. Hårpuder har olika effekter och är mycket lämpligt för att frisera håret.

Till hårpudrets effekter hör

  • att ge håret mer volym, samtidigt som flätor och uppsatta frisyrer eller även löst hår sitter bättre. Framför allt volympuder är mycket effektivt.
  • Det avlägsnar den feta glansen från hårfästet och hårbotten, eftersom talget i pudret suger upp fettet.
  • Hårpuder ger håret ökad stadga, vilket är en fördel framför allt i fint hår eller uppsatta frisyrer.

Denna effekt uppstår på grund av de mikropartiklar som finns i hårpudret. De innehåller stärkelse, vatten och silikater som ger önskad effekt.

Volympuder i en praktisk förpackning

Hårpuder är ett fint, löst och oftast vitt pulver, som till skillnad från torrschampo inte säljs i en sprayflaska, utan istället i en burk. I burkens lock finns små hål genom vilka pulvret kan appliceras direkt i hårfästet eller håret.

Hårpuder kallas även volympuder , eftersom det är perfekt för att skapa volym. Platt hår tillhör det förgångna tack vare hårpuder. Stylingprodukten hjälper till att skapa luftiga frisyrer och voluminösa looker.

Hårpuder: Hur använder man det?

Hårpuder är enkelt att använda:

  • Det arbetas in i torrt hår före stylingen genom att appliceras direkt från burken i hårfästet. Om du vill dosera det finare, kan du först ta det i händerna och gnida in det.
  • Nu ska du fördela volympudret väl för att undvika synliga rester. Det gör du helt enkelt med fingertopparna. I det här steget kan du även skapa volym på de ställen där du vill ha det.
  • Om håret förlorar sin volym under dagen, kan du bara burra upp håret igen.
  • Om håret snabbt blir fett eller inte tvättas på morgonen kan du tillsätta pudret igen under dagen för att ta bort den feta glansen.
  • För vissa stylingar rekommenderas ett bestämt användningssätt. Om du till exempel gärna vill ha en knut, arbetar du med fördel in hårpudret i topparna. Om du gärna vill fläta håret, kan du första gnida in hårpudret i händerna och sedan arbeta in det i längderna.

Även frisyrer du skapade dagen innan kan fräschas upp med volympudret för håret, om du till exempel inte har tid att tvätta håret. Håret ser på så sätt mindre fett och lätt matt ut – för en fräsch look precis som dagen innan!

Köp volympuder hos parfumdreams

Tvätta bort hårpudret innan du går i säng, annars blir håret väldigt rufsigt nästa dag. Det är lättast att tvätta bort om du använder borste, börja i längderna och borsta igenom det kraftigt flera gånger.

Upptäck hårpuder och många andra styling- och hårvårdsprodukter för håret hos parfumdreams. Här hittar du ett stort sortiment för huden och håret till fantastiska priser.