Få 21%** som nyhetsbrevsprenumerant

Menu

Parfumdreams

Mineralpuder

9 Artikel

Mineralpuder – luftig make-up för heta dagar

Vad är det som är pudrigt lätt, vårdar huden och ger en naturlig look? Svaret är: Mineralpuder. Under sommardagarna är flera lager av make-up en påfrestning för huden. Med mineralpigment får hyn i stället en underbar fin textur vid full täckning. Följande fördelar visar att mineralpuder alltid är ett omtyckt val:

  • Perfekt för oren hy: Det är icke-komedogent. Det betyder att pudret inte täpper till porerna. Mineralerna har i stället en inflammationshämmande verkan.
  • Lättare alternativ: Det fungerar som en ersättning för en tyngre foundation, ger ändå en jämn hudton och är ett fantastiskt alternativ både för jobbet och den heta dejten.
  • Naturlig effekt: Huden verkar mindre uttorkad och det förebygger irritationer.
  • Lätt- och snabbapplicerat: Vill du slippa att stå framför badrumsspegeln i evigheter på morgonen? Mineralpuder appliceras lätt med en stor puderborste. Och resultatet låter inte vänta på sig.

Det finns två varianter av mineralpuder. Den pigmenterade varianten kallas ibland för puderfoundation, eftersom den passar perfekt som grundering. Överflödig talg absorberas av pudret och ger huden en matt look. Det transparenta mineralpudret arbetar i stället som ett fixeringspuder och ger huden en perfekt finish. Det passar fantastiskt bra även under resor, när du då och då behöver fräscha upp ditt smink.

Så här applicerar du mineralpuder på rätt sätt

Mineralpuder finns i lös och pressad form. Båda varianterna appliceras superlätt med en puderborste. Vid löst mineralpuder ska du tänka på att skaka av det överflödiga av produkten innan appliceringen – här är det principen mindre är mer som gäller. Sedan fördelar du pudret med cirkelrunda rörelser i hela ansiktet och på halsen.

Värt att tänka på, trots den lätta texturen: Du ska alltid arbeta in mineralpuder väl och blenda det ordentligt. Ju fluffigare din puderborste är, desto lättare blir själva appliceringen. Ta nu en titt på resultatet i spegeln. Vill du ha lite mer täckkraft? Applicera ytterligare ett lager med mineralpuder och gläd dig sedan åt en jämn hudton helt utan en tung make-up.

Du kan naturligtvis även komplettera med ett solpuder och en highlighter för att göra en diskret konturering. Vissa mineralpuderprodukter innehåller glittrande och skimrande pigment. De ger ett reflekterande glow på huden, som gör att din inre lyskraft även förflyttar sig till utsidan. Här räcker det med att applicera ett lager, för att få ett naturligt resultat.

Varför mineralpuder bör finnas i varje skönhetsförråd

Mineralpuder lägger sig som en mjuk slöja på huden och vårdar den samtidigt. I stället för konstgjorda silikoner och omdiskuterat paraffin innehåller dessa pudervarianter zinkoxid, lera och mineraler som kalcium och magnesium. Dessa ämnen lägger sig om en antibakteriell film på huden, som allmänt även är bra för akne.

Det innehåller dessutom ett naturligt UV-skydd. Mineralerna gör nämligen att en del av solstrålarna reflekteras bort från huden. Men vid stark sol ska du alltid applicera ett extra solskydd. I princip passar mineralpuder för alla hudtyper. Det är en anledning nog att testa denna produkt och möta alla utmaningar med en somrig, jämn hudton.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube