Dofttvålar

29 Artikel
35
5/5 baserat på alla kundbetyg

Doftande tvålar: Skönhetsritual för vackra och välvårdade händer

Eftersom man tvättar händerna flera gånger om dagen, är en högklassig vårdande tvål en mycket viktig komponent inom handvården. Men tvålen kan göra så mycket mer än bara rengöra: en dofttvål skämmer bort händer och sinne med aromatiska essenser, som gör den dagliga handtvättningsrutinen till en spa-stund.

Unna dig lite lyx med en väldoftande tvål

Dofttvålar kommer i många olika dofter, som är välgörande för sinnena. För att få en energisk start på dagen, passar essenser från citrusfrukter särskilt bra. Fruktiga komponenter som äpple, vattenmelon och kokosnöt sprider sommarstämning. Mjuk lavendel eller kamomill har en lugnande effekt och passar extra bra till kvällens hudvård. Men det är inte bara händerna som kan dra nytta av fantastiska dofter, utan även kroppen med parfymerade kroppstvålar.

Fördelar med en dofttvål

Eftersom dofttvålar ofta kommer i fast form, är de mycket hållbara. Dessutom övertygar de med en hög fettlöslighet. Tvålar som är vackert dekorerade med gravyrer eller mönster som blomblad, passar dessutom att ge bort som present vid olika tillfällen. Utöver detta kan en dofttvål, som är plastfritt förpackad, även räknas som skonsam mot miljön.

Vad du ska tänka på när du köper en dofttvål

Om du har torr hud, rekommenderar vi att du använder en näringsrik och krämig tvål. Aktiva ingrediense som honung, sheasmör eller aloe vera ser till att fuktighetsdepåerna i huden fylls på igen. Det här är extra viktigt om händerna tvättas ofta. Även olja kan hjälpa hudens återfuktning. Kokosfett, olivolja, majsolja eller solrosolja har en återfettande effekt. Om du främst vill ha en produkt som motverkar hudens åldrande, ska du satsa på en dofttvål med lavendel och ros. Även vitamin A-syra, även kallat tretinoin, hjälper till att förnya hudcellerna. En spännande doft förvandlar den annars så triviala handtvätten till en utflykt till en liten oas. Som avslutning kan du skämma bort händerna med en näringsrik handkräm som passar till handtvålens doft.

Om du vill att händerna ska må bra, ska du se till att välja en tvål som inte har ett högrepH-värde än 5,5. Då kan du vara säker på att hudens naturliga skyddsbarriär inte hamnar i obalans. Det är alltså alltid lämpligt att satsa på en högklassig produkt. Den lyxen behöver inte nödvändigtvis vara dyr. Sällan använda ingredienser, som t.ex. arganolja, är något dyrare. Sådana tvålar lönar sig emellertid i längden, eftersom de bidrar till att ge hållbart välvårdade och vackra händer.

Vilken dofttvål passar till vilken hudtyp?

Ett viktigt urvalskriterium för den rätta dofttvålen är vilka behov huden har. Oavsett om huden är okänslig eller blir lätt irriterad, finns det en passande tvål för alla hudtyper:

  • Dofttvålar för normal hud: rengör noggrant och är samtidigt vårdande.
  • Dofttvålar för normal till torr hud: innehåller återfettande aktiva ingredienser och stödjande, vårdande extrakt.

Dofttvålar som present

En högklassig dofttvål är perfekt att ta med som en liten present. En dofttvål passar såklart lika bra när man emellanåt vill skämma bort sig själv med en present. De vårdande och upplivande ingredienserna gör något så alldagligt som att tvätta händerna till en avkopplande skönhetsritual.

Passa på och handla högklassiga dofttvålar hos parfumdreams

Hämta hem lite lyx i badrummet med högklassiga dofttvålar från parfumdreams. Underbara doftnoter och unika kompositioner kommer att gång på gång att hänföra dig och dina gäster. Hitta din nya favoritdoft, som presenteras i en välvårdande textur. Bläddra bland vårt stora sortiment online och beställ din favorittvål bekvämt hem till dig.