Paloma Picasso parfym

Namnet Picasso får dig kanske att tänka på den spanska målaren i första hand, men det här int… Ta reda på mer
52
5/5 baserat på alla kundbetyg

Picasso Parfymer

Namnet Picasso får dig kanske att tänka på den spanska målaren i första hand, men det här internationella märkets parfym kommer definitivt från hans kreativa dotter. Bakom märkets dofter står Paloma Picasso, en av de mest ansedda kvinnorna i branschen. Redan vid 20 års ålder började hon samla på sig erfarenhet hos designern Yves Saint-Laurent. Det var då hon började intressera sig för parfym som ett objekt där det är möjligt att förena spännande dofter och en uppseendeväckande design. Doftserien Paloma är uppkallad efter henne och har sedan länge varit känd världen över. Du hittar den även i vår onlinebutik.

Spännande parfym av Pablo Picassos dotter

Raffinerad, ung och passionerad – det är typiska egenskaper för märket Picassos dofter, som därför kanske mest lockar de lite yngre kvinnorna. Efterhand som Paloma Picasso fick mer erfarenhet vågade hon sig också på moderna herrdofter, där Minotaure är den som är mest känd. Även om dessa dofter kommer från en världskänd parfymör, behöver du inte vara orolig för att betala några överpriser när du handlar hennes parfym och andra kvalitetsmärken från oss.
Visste du redan Innehåll

Picasso

Designern Paloma Picasso kommer från en känd släkt. Hennes efternamn för osökt tankarna till den berömda spanska målaren Pablo Picasso och Paloma Picasso är mycket riktigt hans dotter.

Därför förvånar det föga att Paloma Picasso fick med sig både kreativiteten och konstnärlig i modersmjölken, så att säga, och därför inledde sin egen konstnärliga karriär redan som 19-åring.

Hon slog sig ner i Paris där hon arbetade som designer. Snabbt fick hon arbeta tillsammans med stora namn som Yves Saint Laurent vilket gav henne fördjupade erfarenheter och ledde till att hon utvecklade sin helt egna, omisskännliga stil.

Utöver kärleken till mode, lade Paloma snart även till smycken och andra designobjekt i sin repertoar. Både under sitt eget namn och tillsammans med det kända märket Tiffany & Co förverkligade hon smyckeskreationer som fick kvinnors hjärtan att bulta hårdare.

Det var i samband med detta som Paloma Picassos intresse för parfymer som en alldeles speciell konstform väcktes. Kanske är det inspirationen från morfar, som var verksam som kemist och parfymör, som har gjort att det inte bara är de ovanliga, konstnärliga och extravaganta flaskorna som har stått i centrum för det konstnärliga skapandet utan även utvecklingen av dofterna som i detta avseende kan sägas ha öppnat upp nya horisonter för Paloma. Ur den initiala passionen uppstod snabbt en global försäljningssuccé vilket banade väg för grundandet av det egna märket: Paloma Picasso.

Idag är Paloma Picassos dofter kända och älskade världen över. Detta beror inte bara på de kreativt utformade flaskorna, utan även på dofterna, som i likhet med flaskorna, genomgående representerar en helt egen och unik stil.

Dofter för starka kvinnor

Paloma Picosso har gjort det till sin uppgift att skapa dofter för starka kvinnor, dofter som, i likhet med sina använde, är fulla av energi och en unika kvalitet. Denna starka konstnärs parfymer är individuella och moderna, utan att vara grälla, samtidigt som de är tidlösa.

Hennes mest berömda doft är nog den kryddigt lyxiga doften Paloma Picasso. Likt ett väldoftande smycke omger det elegant förpackade elixiret sin bärarinna och sveper in henne i en aura av glamour och individualitet. Kraftfull och kryddig, men samtidigt varm och blommig riktar sig Paloma Picasso till starka, modiga modiga individualister med känsla för klassisk elegans. För det är just precis så som Paloma Picassos signaturdoft presenterar sig: som en individuell klassiker. Dess chypre-liknande doft hyllar både klassiska element liksom även kontrasten mellan fräscha och varma tränoter.

Chypre-dofter, som enligt det klassiska doftkonceptet är uppbyggda av en fräsch citrusnot samt med en bas av ekmossa med träinslag, har funnits i snart 100 år, både för kvinnor och män. Med en toppnot av bergamott, rosor och citron samt en basnot av ambra, ekmossa, honung och sandelträ, hamnar även Paloma Picasso i kategorin chypre-dofter. För en alldeles individuell not svarar dock fina nyanser av koriander, jasmin och vetiver, som ger doften en originell framtoning och hynotiserande djup.

Sensuella och dynamiska herrdofter

Paloma Picasso kan även erbjuda helt rätt doft för män som älskar det speciella och som ser sig som dynamiska, självsäkra samt ibland även drömmande och sensuella. Men denna självsäkra konstnär och hennes dofter för sådana män är allt annat än några övergående trendflugor – åtminstone har Minotaure, hennes kanske kändaste herrdoft, kommit att bli en äkta klassiker.

Tidlöst modern och kraftfullt aromatiskt presenterar sig denna orientaliskt inspirerade doft. Den fräscha toppnoten av bergamott, mogen frukt och kryddig dragon, bidrar med en fräsch och ungdomlig upptakt. I mellannoten utvecklas så slutligen en mjuk, sensuell not av jasmin, liljekonvalj och rosor, som framhäver de förföriska och sensuella sidorna hos användaren. Basnoten av mysk, tonkaböna, vanilj och ceder ger avslutningsvis uttryck för den vuxna och eleganta sidan hos mannen.

Även hos Minotaure lyckas Paloma Picasso förena motsatserna. Hon förenar skickligt styrka, temperament och sensualitet till en doft som tillsammans formar en manlig, men samtidigt längtansfull, komposition.

Att förena motsatser och skapa varaktiga konstverk – detta koncept går som en röd tråd genom Paloma Picassos doftkompositioner. Förgängliga modeflugor och ytliga dofter hör inte till denna konstnärs sortiment. Men den som är på jakt efter en anspråksfull och uttrycksfull doft kommer garanterat att hitta vad den söker i Paloma Picassos sortiment. Men en gnutta mod hör dock till hos alla dofter från Paloma Picasso. För det är ju så att både herr- och damdofterna i lika hög grad framhäver inte bara användarens olika fasetter av personligheten, utan också på ett djuplodande och mystiskt sätt bringar dolda begär i dagen.