Oudparfymer

32 Artikel
28
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Oudparfym – förföraren från Fjärran Östern

Låt oud dofterna ta med dig på en doftresa till Fjärran Östern och bär magin från 1001 natt på din hud. Doften som vid första andetaget utstrålar animaliska, rökiga och träiga noter utvecklar inte sin fulla arom förrän efter en tid och harmonierar särskilt bra med:

  • mild vanilj
  • förförisk ros
  • kryddig bergamott
  • hemlighetsfull patchouli
  • och elegant tobak

Oud-doftoljan anses vara ett av världens starkaste afrodisiakum och överskuggar delvis andra doftnoter rejält. I synnerhet i Indien och Egypten står oudparfymer sedan länge som sinnebilden för erotiska och sensuella dofter.

Ouddoft – den traditionella arabiska doften

Även om oud fortfarande är en trenddoft hos oss har den använts i över 2 000 år i arabiska länder. Att utvinna oud är en ytterst komplicerad process, vilket har gjort doftämnet till ett av världens dyraste. Doftämnet utvinns ur örnträd. När träden skåras och såret angrips av en viss mögelsvamp bildas detta speciella harts.

Oud har långa traditioner i Saudiarabien: Det ges bort vid bröllop och förlovningar, oudträ bränns för att få in den unika doften i hemmet och små bitar av oudträ är en populär souvenir för muslimska pilgrimer. Men i Europa har oudparfymer bara några få år på nacken. Yves Saint Laurent Parfum introducerade med den legendariska YSL M7 en av de första ouddofterna på marknaden.

Köp oud-herrparfym nu på nätet hos parfumdreams

Men mystiska oud är inte bara ett afrodisiakum. Tack vare lugnande och mycket djupa doftnoter omsluter den dig i en behagligt värmande aura och används också ofta för meditation och mental avslappning.

Upptäck lyxiga dam- och herrparfymer med oud på nätet hos parfumdreams och låt dig ryckas med av den vilda doftens unika fasetter.