Pomador

27 Artikel
24
5/5 baserat på alla kundbetyg

Pomada för hår - kreativa looker för varje dag

Redan på 1930-talet använde man pomada för hårstyling och den försvann sedan under en längre tid från hyllorna med stylingprodukter. Men väl beprövade produkter håller i längden och pomada har nu gjort comeback i trendmedvetna mäns badrumshyllor.

Hårpomada: Naturlig vård och styling

Pomada är en stylingprodukt som bara består av några få ingredienser. Basprodukten är vaselin, som blandat med växtextrakt och bivax blir till pomada. Stylingprodukten kompletteras av underbara doftämnen.

För att håret ska få en oemotståndlig glans tillsätts ofta även olja, som kokos- eller olivolja, i pomada för håret. Pomada vårdar hår och hårbotten och är fri från kemikalier och färgämnen. Därför passar pomada extra bra för känslig hårbotten.

Alla fördelar med hårpomada

Förutom de naturliga ingredienserna är den klassiska pomadan även fri från alkohol och konserveringsämnen. Det gör att den inte torkar ut håret.

Fler fördelar med pomada:

  • Den ger håret fukt och ger samtidigt formbart stöd och glans.
  • Håret förblir mjukt och lätt att kamma. Du kan styla håret på nytt när som helst, eftersom frisyren inte blir stel.
  • Sparsam och hållbar: Du behöver bara en liten mängd pasta för en perfekt look.
  • Pomada passar även för skäggstyling. Tack vare de naturliga tillsatserna vårdar den även skägghåren.

Det finns dock en nackdel med pomada: Den är svårare att tvätta ur håret. För detta finns det passande rengöringsprodukter, som shampo för män. Men även örtbaserade hårvatten passar för att ta bort pomadan.

Bra att veta: Du behöver inte tvätta ur pomadan varje dag. På grund av de naturliga ingredienserna räcker det med att du fräschar upp pomadan för att frisyren ska behålla stadgan. Efter några dagar bör du dock ta bort pomadan från hårbotten och skägg och rengöra grundligt. Tumregeln är: Beroende på pomada rekommenderas att du tvättar håret två till tre gånger för att få bort produktrester.

Passar även för skägg: Hårpomada

Hårpomada passar för kort- och mellanlångt hår. Lockigt hår kan även slätas ut med passande pomada. Och pomadan är en bra stylingprodukt även för skäggstyling, och tämjer envisa skägghår.

Köp hårpomada: Hos parfumdreams finns det ett stort urval

Det stora sortimentet av hårstylingprodukter hos parfumdreams innehåller inte bara klassiska hårgeléer. Du hittar även högkvalitativa, naturliga pastor och pomador i webbshopen hos parfumdreams. Få dina utvalda favoriter enkelt och snabbt levererade hem eller till önskad adress.