Frisörsaxar

45 Artikel
12
5/5 baserat på alla kundbetyg

Frisörsaxar– grunden för perfekt hårklippning

Frisörsaxen är det bästa verktyget för professionella frisörer, stylister och amatörer som tycker om att klippa hår. En hårsax ger ett klippresultat som inte kan jämföras med en vanlig hushållssax. Med en vass frisörsax kan du nämligen klippa och styla håret enkelt och exakt.

Vad är en frisörsax?

Frisörsaxar är saxar som är utformade speciellt för professionell användning i frisörsalonger och för hårstyling. De är gjorda av härdat rostfritt stål eller keramik – material som gör det möjligt att klippa exakt. Frisörsaxar finns i olika utföranden, allt från vanliga hårsaxar till professionella klippsaxar.

De viktigaste fördelarna med frisörsaxar är:

  • Precision: En frisörsax klipper precist. Saxen måste vara av specialstål för att stylisten ska kunna klippa med precision. Det här är extra viktigt för komplicerade korta frisyrer och exakta konturer.
  • Lång livslängd: Hårsaxar är gjorda av rostfritt stål och håller därför länge. Om du tar hand om din sax regelbundet kommer du kunna använda den i åratal.
  • Komfort: En bra hårsax är ergonomiskt utformad för att kunna användas bekvämt och effektivt. Det här är speciellt viktigt för de som arbetar med saxen många timmar om dagen.

Det går alltså inte att jämföra en bra frisörsax med en vanlig hushållssax.

Olika typer av hårsaxar

Det finns olika typer av frisörsaxar som passar för olika frisyrer och hårtyper. Här är några av de vanligaste typerna av hårsaxar:

  • Klippsax: En vanlig klippsax är en frisörsax som används för att klippa håret och klippa fram olika frisyrer.
  • Urtunningssax: Detta är en specialsax som används för att tunna ut håret och skapa mjuka övergångar. Den har speciella tänder som tunnar ut håret för en naturlig look.
  • Sax med vinklat blad: Det här är en hårsax vars blad är vinklat mot saxen. Det hjälper frisören att klippa exakt och precist i vinkel.
  • Sax med mikrotandning: En sax med mikrotandning har två olika blad: ett slätt och ett med mikrotandning. Den används för att skapa mjuka övergångar i klippningen.
  • Saxar för vänsterhänta: Dessa saxar är speciellt utformade för vänsterhänta och har omvänd bladform.

Så här tar du hand om din frisörsax

Frisörsaxar ska skötas om regelbundet. Frisörsaxar bör rengöras med en mjuk borste och varmt tvålvatten efter varje användning. Ett par droppar olja på skruven och skänklarna gör att saxen klipper smidigt utan att kännas trög. Slipa saxen regelbundet för att bibehålla klippkvaliteten. Upptäck frisörsaxar av bästa kvalitet hos parfumdreams.