Gua sha

8 Artikel

Handla gua sha-verktyg online: Den perfekta kompletteringen för hudvårdsrutinen

En gua sha hjälper huden vid de första rynkorna, främjar blodcirkulationen och har en positiv effekt på både kropp och själ. Stenverktyget för ansiktsmassage har sitt ursprung inom den traditionella kinesiska medicinen. Den kraftfulla massagetekniken ger snabbt ansiktet en fräsch och rosig lyster. Upptäck magin bakom gua sha-stenarna hos parfumdreams.

Sten för ansiktsmassage: Gua sha av rosenkvarts, jade m.m.

Gua sha-stenar består av olika material, som alla verkar på olika speciella sätt. Innan du alltså handlar en gua sha, bör du ta reda på vilken massagesten för ansiktet som verkligen passar för dig och som självklart även passar ihop med just din hudtyp.

  • Gua sha av rosenkvarts: Den ljusrosa gua sha-stenen av rosenkvarts har en energisk verkan och hjälper till att reducera stress. Samtidigt förbättrar mineralstenen blodcirkulationen i vävnaderna och kan ha en gynnsam effekt på hjärtrytmen.
  • Gua sha av jade: Den mjukt gröna gua sha-stenen av jade lugnar kropp och själ. Dessutom ska massagestenen för ansiktet även ha en effekt mot orenheter och svullnader.
  • Gua sha av ametist: Hos parfumdreams hittar du även gua sha-stenar av ametist. Den välbekanta lilafärgade helande stenen tillför ett inre lugn och hjälper till att lösa upp spänningar. Samtidigt ska denna sten för ansiktsmassage även vara helande för huden.

De handflatstora gua sha -stenarna består ofta av rosenkvarts eller jade, medan ansiktsrollers ofta är tillverkade av bergkristall. Denna kristallsten ska ta bort negativ energi och lösa upp känslomässiga blockeringar.

Använd gua sha-stenen på rätt sätt: Så här gör du

Att använda en gua sha-sten är som regel väldigt enkelt och görs i några få steg:

  1. Innan ansiktsmassagen med gua sha-stenen börjar, ska ansiktshuden och själva stenen vara grundligt rengjorda. Genom att ta bort smink och andra orenheter förhindrar man bakteriespridning på huden när man använder massagestenarna.
  2. Med en gua sha-sten kan man massera både ansiktet och halsen. För ett perfekt resultat är det viktigt, att massagestenen alltid förs med strykningar från mitten och utåt. Då rensas skadliga ämnen bättre ut genom kroppens lymfsystem. Den idealiska massagetiden är från fem upp till tio minuter.
  3. Efter gua sha-massagen ska stenen noggrant rengöras igen. Rengör den i ljummet vatten med en mild ansiktsrengöring.

Tips: Applicera en ansiktsolja innan du använder stenen för en mer intensiv, välgörande massage. Då glider gua sha-stenen lättare över huden. Genom regelbundna massagerörelser arbetas dessutom oljan in i huden, vilket i sin tur bidrar till en starkare effekt.

Handla gua sha online hos parfumdreams – upptäck en värld av hudvårdsprodukter hos oss

Om den används på rätt sätt, är en massagesten för ansiktet inte bara ett fantastiskt tillskott i anti-aging-ritualen, utan aktiverar även lymfsystemet och hjälper därmed hela kroppens inre avgiftningsprocess. I det omfångsrika sortimentet hos parfumdreams finns det därför även exklusiva gua sha-stenar för den dagliga massagen. Beställ din sten för ansiktsmassage direkt här hos oss i webbshopen eller använd parfumdreams-appen och bläddra bland produkterna bekvämt och var som helst med din mobiltelefon – och få ditt ansikte och ditt inre jag att stråla med en gua sha av rosenkvarts, jade eller ametist!