Fotvårdsset

55 Artikel
44
5/5 baserat på alla kundbetyg

Fotvårdsset: Anledningar till att inte slarva med fotvården

Dina fötter tar dig från A till B varje dag samtidigt som de bär upp din kroppsvikt. Ta därför god hand om dessa små kroppsdelar och ge dem all vård de förtjänar. Ett fotvårdsset då vara till god hjälp.

Tånaglarna hamnar i fokus igen varje sommar. Fast välvårdade tånaglar får oss att känna oss fina på vintern också. När allt kommer omkring är förhårdnader och nageltrång ju ett problem oberoende av årstiden. För att det inte ska behöva gå så långt är ett pedikyr-set bra att ha hemma så att fötterna får vård regelbundet

Regelbunden pedikyr bör ingå i din skönhetsrutin på samma sätt som ansiktsmasker eller hårinpackningar. Ett pedikyr-set innehåller allt du behöver för att klippa och forma tånaglarna, men även redskap för att skonsamt avlägsna nagelband och förhårdnader.

Vad ska ingå i ett bra fotvårdsset?

Följande basprodukter bör ingå i ett fotvårdsset:

  • nagelsax
  • nagelbandsax
  • nagelklippare
  • nagelfil
  • nageltång
  • fothyvel

Tånaglar trimmas bäst med en nagelklippare eftersom du kan utöva ett stort tryck med den så att nageln kan klippas i ett stycke. Nagelsaxar är mer benägna att skada tånaglarna. Om du använder nagelsax för att klippa tånaglarna ska du alltid fila naglarna efteråt för att försegla nagelplattan.

Det finns nagelfilar i många olika slags material so, glas, keramik och sandpapper. Det är viktigt att se till att tånaglarna inte växer in i hörnen eftersom det kan leda till smärtsamma inflammationer som i värsta fall kan leda till att nageln faller av. Till ett bra fotvårdsset hör därför även en nageltång som kommer åt att klippa tånaglarnas kanter.

Det finns även fotvårdsset med elektriska redskap

Det finns även elektriska apparater för fotvård som används för att fila tånaglarna och avlägsna förhårdnader. Fördelen med dessa elektriska set är att pedikyren går blixtsnabbt och resultatet blir jämnt och fint. Tack vare olika tillbehör får du kvickt fötterna i form, både när du ska klippa tånaglar och ta bort förhårdnader.

Men för många räcker det med basutrustningen sax, filar och nagelklippare. Oavsett om du väljer en elektrisk apparat eller ett manuellt pedikyr-set är båda väl lämpade för att få blanka, välvårdade tånaglar.

På sommaren är det extra populärt med målade tånaglar

Naturligtvis kan du inte bara fila och klippa tånaglarna. Du kan även göra dem riktigt fina. Målade tånaglar är särskilt populära på sommaren eftersom vi visar upp tårna i sandaler och flip-flops. Nagellack och färger finns i alla tänkbara nyanser så att alla kan hitta det lack som passar tånaglarna, skorna och outfiten bäst.

Så ofta bör du vårda fötterna

Helst ska då vårda fötterna var fjärde vecka. Då klipper och filar du tånaglarna och tar hand om eventuella nageltrång. Om du har förhårdnader passar du på att avlägsna dem också. Det är bäst att ge fötterna ett fotbad först eftersom det mjukar upp huden och gör det lättare för dig att avlägsna förhårdnader och nagelband.

Och glöm inte att smörja in fötterna efter pedikyren. Då förebygger du torr hud och skämmer bort fötterna med fukt. Använd alltid ett underlack om du målar tånaglarna för att skydda nagelplattan

Hos parfumdreams finns ett stort utbud fotvårdsset som passar dina fötter behov. Botanisera bland vårt sortiment och låt dig övertygas av vårt stora utbud.