Parfym från Keiko Mecheri

Parfymen från denna japanska designer är inte bara förstklassig, den här även en ovanlig historia. K… Ta reda på mer

Keiko Mecheri Parfym

Skir och förgänglig, men oförglömlig

Parfymen från denna japanska designer är inte bara förstklassig, den här även en ovanlig historia. Keiko Mecheri var en framgångsrik målare och kom den vägen till dofternas värld, som hon sedan 1990-talet är med och präglar med samma framgång. Först skapade hon stearinljus och exklusiva vårdande produkter ihop med sin livspartner. År 1997 grundade hon sitt lyxmärke "Les Parfums Keiko Mecheri" i Beverly Hills. Gränsöverskridande, hantverksmässiga, dyrbara, sällsynta, klassiska, subtila men även starka och eleganta: så beskriver konstnären själv sina dofter. Hon låter sig inspireras av mystiska berättelser, gamla sagor, resor och minnen från sin barndom när hon skapar sina kreationer. Keiko Mecheri är en sann konstnär som ser vad det kan bli, inte vad det är. Dofternas namn ger ibland en hint om var inspirationen kommer från, men alldeles oavsett detta så är varje parfym förstklassig och ett eget litet konstverk.

Visste du redan Innehåll

Keiko Mecheri: modern elegans

Konstnären Keiko Mecheri från Japan skapar dofter med modern elegans. Tillsammans med Kemal Mecheri grundade hon „Bazaar des Senteurs”, ett företag för tillverkning av parfymerade produkter som vårdande produkter och ljus. „Les Parfums Keiko Mecheri” grundades 1997 i Beverly Hills. Keiko Mecheri eftersträvar en gränsöverskridande effekt med sina dofter. Samtidigt är Keiko Mecherie noga med en modern, elegant design och ovanliga och sällsynta ingredienser för att uppnå exklusiva doftnoter.

Präglat av inspiration

Keiko Mecheris doftkreationer i eleganta och moderna flaskor har inspirerats av minnen, resor, berättelser och historiska flaskor. Dessutom levererade en filmscen, baserad på „Macbeth” inspiration till Keiko Mecheris doft „Génie des Bois”. Flaskorna kombinerar en modern kvalitet med ett romantiskt förflutet och forna tiders elegans. En mängd andra parfymer från Keiko Mecheris är mycket populära. Dit hör skapelser som Loukhoum, Scarlett, Umé, Oliban, Hanae, White Petals och Peau de Pêche. Vid sitt konstnärliga skapande koncentrerar sig Keiko Mecheri på vad som skulle kunna vara. Redan namnen på dofterna utgör en hyllning till den skira, förgängliga kvinnligheten som samtidigt är oförglömlig. All inspiration ger Keiko Mecheri idéer till en förstklassig och högkvalitativ parfym. Därför betraktas alla parfymer från Keiko Mecheri som konstverk.

Exklusiva essenser

Keiko Mecheri använder exklusiva essenser till sina doftnoter. Till viss del är ingredienserna till dessa essenser svåra att hitta. Sällsynta blommor, bär och andra naturliga ämnen utgör de ovanliga komponenterna i dessa eleganta parfymer. De exklusiva dofterna bidrar med japansk flair, gamla traditioner, siden och dofter kombinerat med modern innovation. Yuzu, den japanska grapefrukten bildar grunden för eau-de-parfum-sprayen i kollektionen Les Eaux Tendres. Även doften av ädelt trä är en komponent i de speciella essenser som förbinder Keiko Mecheri med unika parfymkreationer. Vid sammansättningen av utvalda essenser kombinerar man dessutom kärva doftnoter med fruktiga dofter på ett mycket tilltalande sätt. Utöver det erbjuder Keiko Mecheri kollektioner av unisexparfymer som förenar feminina dofter med maskulina noter. De exklusiva essenserna kan därför användas av alla personer i alla sammanhang, både i vardagen eller för oförglömliga kvällar.

Oförglömliga, mjuka dofter

Den japanska designerns dofter är oförglömliga och präglas av mjuka och sällsynta dofter. Keiko Mecheri var trots allt målare innan hon började skapa dofter på 1990-talet. Den globalt populära eau-de-parfum-sprayen Loukhoum innehåller doftnoter som mandel, rosor, vanilj och hagtorn. Ytterligare en mjuk damdoft är eau-de-parfum-sprayen Les Eaux Tendres. Denna serie av damparfymer är som en sensuell blombukett och finns att få i de mest olika doftnoter: Hanae, Peau de Peche och White Petals. Dofterna präglas av ingredienser som återfinns i japanska trädgårdar, t.ex. varma doftnoter av vilda bär eller japanska vita blommor. Keiko Mecheris dofter kan användas av alla kvinnor i alla sammanhang. På så vis kan man när som helst försköna varje ögonblick. De tre olika doftkreationerna i parfymkollektionen Les Eaux Tendres erbjuder oförglömliga, mjuka dofter som garanterat passar alla smaker och som valts ut omsorgsfullt: På så vis kan alla kvinnor med glädje minnas de härliga stunder som hon förknippar med denna sensuella doft. Tilltalande, sensuella dofter utgör grunden i konstnären Keiko Mecheris dofter.

Den eleganta designen

Karakteristiskt för flaskorna i kollektionen Les Eaux Tendres är de skarpsinniga flaskornas eleganta design. Korken på flaskorna på 75 ml har utformats som en prisma och reflekterar ljuset likt en dyrbar ädelsten. I detta avseende påminner den om en värdefull flaska från svunna tider, då parfym var en lyx som endast kvinnor i dyrbara klänningar kunde unna sig några droppar av. Keiko Mecheris flaskor påminner om franska eller orientaliska flaskor, besatta med ädelstenar och som fick varje kvinnas hjärta att sjunga av glädje. Denna glädje och estetik sammanför Keiko Mecheri med innovativa doftkombinationer och skapar på så vis en modern parfym som kan användas i alla sammanhang.

En exklusiv detalj när det gäller parfymer från Keiko Mecheri är dessutom korken på den kända parfymen Loukhoums violetta, smala flaskor på 50 ml. Korken är mjukt välvd uppåt likt en exotisk blomma. Även den transparenta designen för tanken till japanska blommor och frukter. La Collection Hesperidés står för sensualitet och känslor och kombinerar ljuva och kraftfulla dofter på ett ovanligt sätt så att en fantasifull doftkreation bildas som skänker elegans till användaren.