Spara 22%* + 10%*** med Premium

Menu

Parfumdreams

Skäggkammar & skäggborstar

9 Artikel

Skäggborste och skäggkam: De bästa verktygen för att tämja ditt skägg

Det behövs inte bara rätt vårdprodukter för att ditt skägg ska se välstylat och vårdat ut, du behöver rätt verktyg också. Verktyg som du inte klarar dig utan för att forma mustaschen eller helskägget är en skäggborste och en skäggkam. De reder ut skägget snabbt och skonsamt. Samtidigt vårdar de även skägghårets struktur

Skäggkam eller skäggborste: Vilket verktyg du faktiskt behöver

En borste och en kam har inte samma funktion. Du använder en skäggkam för att reda ut skägghåret och för att kamma och styla det. Skäggborsten används för att släta ut och rengöra skägget. Dessutom kan du använda den för att arbeta in vårdande skäggoljor i skägget.

Skäggkammar för att styla och reda ut skägghåret

Platta skäggkammar med jämnt fördelade tänder är lämpliga för släta skägg. De glider igenom skägghåret mjukt. Korta avstånd mellan tänderna kammar ut damm och annan smuts utan några problem. Om skägget är vågigt och oregerligt, eller du har ett tjockt helskägg, finns det kammar med stadiga, breda tänder. Kammarna kammar igenom skägghåret utan att det gör ont. Du använder en skäggkam:

  • Till längre helskägg.
  • Som stylingredskap för att få form på skägghåret.
  • För att reda ut skägget.
  • För att fördela skäggpomada eller skäggvax i skägget.
  • För att kamma skägget i rätt form när du klipper det.

Många modeller har ett handtag eller en bred, platt kant för att redskapet ska kännas bekvämt i handen. Skäggkammar är tåligare och böjligare än vanliga kammar eftersom skägghår är envisare och styvare än huvudets hår.

Skäggborstar vårdar skägget

De flesta skäggborstarna har olika långa, flexibla borst som sitter tätt så att skäggborsten når långt in i skägget. När du väljer borstens storlek är det bäst att du orienterar dig efter hur stor yta ditt skägg täcker.

Män med långt helskägg bör välja stora borstar eftersom dessa täcker en större yta. Små borstar passar bättre för korta skägg. Den kompakta storleken är perfekt för handbagaget. Det finns även modeller för mustaschen, dessa har ett längre handtag så att de är lättare att hålla när du kammar den.

Verktyget hjälper dig att arbeta in en näringsrik skäggolja eller stimulera hudens talgproduktion tack vare borstens lätta massagefunktion. Detta skapar ett naturligt skäggfett som gör skägget mjukt och smidigt och hindrar att skägget blir torrt och risigt. Samtidigt reder du ut små tovor och får utstickande skäggstrån på plats.

Vad ska du tänka på när du köper en skäggkam?

Det avgörande för köpet är vad kammen ska användas till och vad den är gjord av. Det finns olika slags skäggkammar. Kammarna kan vara gjorda av:

  • trä
  • horn
  • plast
  • gummi
  • metall

Horn-, gummi- och träkammar är av hög kvalitet. De blir inte elektriska och skadar inte skäggstråna. De är dessutom perfekta för att fördela hårfett. .

Den bästa skäggborsten har borst av naturligt vildsvinshår. Den är tillräckligt stadig för att avlägsna döda hudceller, borsta ut lösa skäggstrån och för att fördela skäggfettet jämnt. Du kan borsta igenom skägget ordentligt utan att irritera ansiktets känsliga hy. Kvaliteten på borstar med syntetiska borst avgörs av hur väl tillverkade de är. De är ett utmärkt alternativ för veganer.

Vår service

** Detaljerade rabattvillkor hittar du i ditt personliga välkomstbrev

*Rabatten är direkt avdragen på artikeln och gäller bara på utvalda artiklar. Det behövs ingen kod. Gäller t.o.m. 24.06.2024.

******Premium-rabatten gäller inte på presentkort. Alla övriga villkor finns på www.parfumdreams.se/parfumdreams-premium

Betalningssätt


Prisad shopping

Handla säkert

Frakt partners

parfumdreams App
parfumdreams
Facebook
Tik Tok
Instagram
Youtube