Concealer

134 Artikel
6576
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Concealer – punktuell perfektion för en fräsch hy

En concealer är en perfekt produkt för att dölja mörka ringar, fläckar och finnar i ansiktet. På bara några ögonblick får hyn ett jämnare och fräschare utseende. Men när det gäller att välja den rätta concealern dyker det ofta upp några frågor. Viktigt att nämna är att det även finns lämpliga skönhetsverktyg som kan vara till hjälp för att få en fantastisk look.

Varför behöver jag egentligen en concealer?

En concealer är guld värd för att dämpa mörka ringar under ögonen och för att täcka rodnader. Det är egentligen det som är huvudsyftet med concealers: att ljusa upp hyn och att dölja ojämnheter. En foundation gör detta bara till viss del, medan en concealer, med sitt värdefulla starkare pigment, tar hand om resten.

  • Att välja rätt concealer: Concealers finns i olika nyanser. Det finns en passande concealer för varje hudtyp, de finns både på burk och i stiftform och är lättapplicerade. Eftersom concealern har starkare pigment än en foundation, ska den appliceras försiktigt. Ofta räcker det med att dutta lite av concealern på hyn för att punktvis ge den lyster.
  • Välja rätt färg: För att välja den rätta concealern, ska du inte bara testa produkten på handryggen. Det bästa är att testa den på halsen eller direkt i ansiktet. För att få en strålande effekt när du vill täcka de mörka ringarna under ögonen, ska concealern helst vara lite ljusare än din naturliga hudton. För att dölja orenheter i huden ska den däremot ha samma färg som din hudton.
  • Först make-up, sedan concealer: En concealer döljer inte bara fläckar, veck och dämpar rodnader. Den tjänar även som en avslutning på make-upen. Alla finnar och fläckar på huden som syns efter appliceringen av en foundation, kan döljas med en concealer. Det är därför som den helst ska användas efter att du har applicerat din foundation.

Vid kalla hudtoner med röda eller blå undertoner rekommenderas en concealer som går åt det röda hållet. Varma hudtoner med beige och gyllene undertoner ska i stället använda en concealer som går åt gult eller brunt.

Använda concealer på målinriktat och diskret sätt

Det är fullt möjligt att med hjälp av en concealer få mörka ringar under ögonen att försvinna och täcka över märken efter finnar. Du behöver inte använda mycket av produkten för att göra detta. Ofta räcker det med att applicera en liten mängd för att ge hyn en utjämnande effekt.

Använd helst fingrarna för att applicera concealern på huden. I området runt ögonen klappar du mjukt in concealern med ringfingret. När du på detta sätt duttar in concealern sitter den kvar under i stort sett hela dagen och förbättrar looken på ett fint och diskret sätt. En bra concealer känns lätt och vårdande och lägger sig inte i veck.

Det här är särskilt viktigt för den mogna hyn. Därför finns det även anti-age-concealer, som är speciellt avsedd för rynkor, svullnader, kråkfötter och mörka ringar under ögonen. Med sin oljefria textur täpper den varken till porerna eller lägger sig i veck och ger hyn ett strålande utseende som varar i flera timmar.

Litet tips: Dutta små prickar av concealern i ögonvrån eller på ögonlocket för att ljusa upp lite extra. Klappa in produkten mjukt med lillfingret, men var lätt på handen så att den inte smetas ut. Effekten låter inte vänta på sig och ögonpartiet ser direkt fräschare ut.

Handla concealer enkelt online hos parfumdreams

I stiftform, flytande form eller som kräm i en burk – oavsett vad du föredrar och vilken intensitetsgrad du vill ha, finns det olika concealers att köpa hos oss. Hos parfumdreams finns det dessutom ett omfattande och varierande urval av olika produkter från olika märken och tillverkare. Här kan du förutom concealers med solskyddsfaktor även hitta en vattenfast produkt. För ett fascinerande och vackert resultat, som håller hela dagen.