Anti age-krämer

548 Artikel
12647
4,5/5 baserat på alla kundbetyg

Antirynkkräm – naturlig lyster för mogen hy

Åldrandet innebär ett problem för många människor. En bra ansiktskräm för mogen hud från 60 års ålder kan stödja den naturliga spänsten och mildra rynkor. Det kan göra att du gillar att se dig i spegeln igen och ge ett större självförtroende. Följande tecken på hudens åldrande kan mildras skonsamt med en antirynkkräm:

  • Förlust av volym: Spänsten försämras. Konturerna blir mindre definierade. Ansiktet gör ett mindre fast och vitalt intryck .
  • Täthetsförlust: Hudens motståndskraft försämras. Huden har inte längre lika mycket lyster, utan känns matt och glåmig. Rynkorna blir djupare och huden verkar tunnare.
  • Rynkbildning: Tack vare minskad kollagenbildning och celldelning uppstår rynkor på de klassiska ställena: Kråkfötter runt ögonen, bekymmersrynka i pannan och nasolabialveck mellan överläppen och näsan.
  • Torrhet och känslighet: Hudbarriären blir mer porös, vilket leder till fuktförlust. Samtidigt blir huden mer känslig för yttre faktorer som temperatur och UV-strålning.

Huden börjar åldras redan mellan 20 och 30. Denna naturliga process kan motverkas genom att du använder en antirynkkräm i tid. Men även i mogen ålder har huden nytta av de vårdande ingredienserna i en rynkkräm.

En anti age-kräm stärker huden

Lite rynkor hör till åldrandet. Tidens gång kan ingen rynkkräm i världen hejda. Men du kan hjälpa din hud att bli tåligare mot yttre faktorer. Starkt solljus är en huvudorsak till rynkbildning. UV-strålningen påverkar kollagenbildningen och skadar hudcellerna oåterkalleligen. Använd därför alltid en lämplig solskyddsfaktor.

Oxidativ stress orsakas av en hektisk livsstil, rökning eller felaktig kost. Den bidrar till bildningen av fria radikaler. Detta är molekyler som angriper cellväggarna och försvagar huden. Antioxidanter som Q10 eller retinol bör därför finnas i alla anti age-krämer. De neutraliserar de fria radikalerna och skyddar därmed huden.

Temperatur, vind och väder får din hud att åldras Det leder till torrhet, flagiga och spruckna partier. Ceramider är särskilda fetter som i en ansiktskräm för mogen hud bygger upp hudbarriären igen. Hyaluronsyra som fuktighetsbooster ger en extra dos fuktighet som huden verkligen behöver.

Antirynkkräm som daglig hudvård

Oavsett vilken rynkkräm du använder: Det är viktigt att du använder den dagligen och att den är anpassad efter din hudtyp. Att använda en bra ansiktskräm för mogen hy från 60 år när du är 35 blir lite för mycket av det goda. Istället bör du välja lättare varianter som snabbt går in i huden. Dessa anti age-krämer passar även bra att använda under makeup och är perfekta att införa i din skönhetsrutin.

När du ägnar dig åt din skönhetssömn återhämtar sig huden från dagens påfrestningar. Hjälp den med detta med en antirynkkräm för natten och vakna på morgonen med en fräsch hy. Koncentrerade ingredienser som hyaluronsyra, ceramider eller folsyra stimulerar hudens egen förnyelseprocess. Ansiktet känns fastare och har fått optimal vård.